АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Терористи посміхаються: екс-радник із нацбезпеки США пояснив, чим небезпечний обмін Грайнер

Читать на русском
Терористи посміхаються: екс-радник із нацбезпеки США пояснив, чим небезпечний обмін Грайнер
Терористи посміхаються: екс-радник із нацбезпеки США пояснив, чим небезпечний обмін Грайнер

Обмін росіянина Віктора Бута на американську баскетболістку Бріттні Грайнер, який відбувся у четвер, 8 грудня, фактично означає капітуляцію США перед терористами на міжнародній арені.

Таку думку висловив Джон Болтон, який обіймав посаду радника з національної безпеки за 45-го президента США Дональда Трампа в 2018-2019 роках.

"Обмін ув’язненими Бут-на-Грайнера - це не угода, це капітуляція Америки. Це не те, на що схожа американська сила. Терористи та держави-ізгої посміхаються", - написав Болтон у Твіттері.

Джон Роберт Болтон II — державний та політичний діяч США, радник президента США з національної безпеки з 9 квітня 2018 року по 10 вересня 2019 року.

Чим примітний Джон Болтон як політик

Болтон відомий своїми консервативними поглядами зовнішню політику. Він є прихильником жорсткої лінії стосовно країн так званої "осі зла" — Північної Кореї, Ірану, Куби, Росії та її союзників.

Різко критикував зовнішню політику президента США Барака Обами. Розглядав війну в Україні як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона. Виступає за надання ЗСУ озброєнь.

Свого часу Болтон претендував на посаду Держсекретаря США.

Обмін Брітні Грайнер на Віктора Бута: що відомо

Баскетболістку збірної США Бріттні Грайнер, засуджену в Росії на дев’ять років ув’язнення, обміняли на росіянина Віктора Бута.

Сам громадянин РФ відбував покарання США за торгівлю зброєю. Перед процедурою обміну і Грайнер, яку в РФ звинуватили у контрабанді наркотиків, та Бута помилували. Це означає, що вони не повинні відбувати частину покарання у себе на батьківщині.

У Міністерстві закордонних справ РФ зазначили, що процедура обміну росіянина Віктора Бута на громадянку США Брітні Грайнер успішно завершилася в аеропорту Абу-Дабі (столиця Об’єднаних Арабських Еміратів та емірату Абу-Дабі, – ред.).

У свою чергу, президент США Джо Байден заявив, що США вели напружені переговори з РФ про обмін. Відразу після обміну американський лідер поговорив телефоном зі звільненою в РФ Грайнер, вона перебуває в літаку на шляху до США.


Теги: Джо БайденБайден ДжозефБайден ДжоВашингтонБарак ОбамаТрамп ДональдБут ВикторГрайнер БритниСШАРоссияне

Дата і час 09 грудня 2022 г., 00:08     Переглядів Переглядів: 2768
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.200176