АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Байдена попросили Конгрес виділити ще $38 млрд на допомогу Україні

Читать на русском
У Байдена попросили Конгрес виділити ще $38 млрд на допомогу Україні
У Байдена попросили Конгрес виділити ще $38 млрд на допомогу Україні

Адміністрація американського президента Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити додаткову допомогу для України, яка бореться із повномасштабним вторгненням Росії. Йдеться про суму $38 млрд.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 16 грудня, заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає " Голос Америки ". За його словами, мета – допомогти Києву посилити свою позицію під час можливих переговорів із Москвою, якщо до цього дійде.

"Наша робота полягає в тому, щоб продовжувати нашу військову підтримку України, щоб вони були у найкращій можливій позиції на полі бою. І якщо і коли дипломатія дозріє, вони (українці. – Ред.) опинилися у найкращій можливій позиції за столом переговорів" , - Заявив радник.

Салліван додав, що США роблять все можливе, щоб Україна змогла відстояти свій суверенітет та територіальну цілісність.

13 грудня Салліван повідомив, що у США готуються оголосити про новий пакет допомоги для України. Він наголосив: Штати продовжують уважно стежити за подіями в Україні.

Салліван також зазначив, що у Вашингтоні хочуть бути впевнені, що будь-які спроби Росії досягти переваги на полі бою або знищення військової інфраструктури будуть ослаблені.

Раніше стало відомо, що Верхня палата Конгресу США ухвалила законопроект із оборонним бюджетом країни на 2023 фінансовий рік. У ньому передбачена підтримка союзників з НАТО та України, що воюють із Росією, а також загалом посилення заходів щодо стримування агресії РФ у Європі.


Теги: Военная помощьвійськова допомогаБілий дімКонгрес СШАКонгресс СШАСалливан ДжейкУкраїнаСШАБайден ДжозефБайден ДжоДжо Байден

Дата і час 17 грудня 2022 г., 08:41     Переглядів Переглядів: 2039
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.321287