АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Власник Domio Group Вадим Чемер попався на мародерстві гуманітарки

Читать на русском
Власник Domio Group Вадим Чемер попався на мародерстві гуманітарки
Власник Domio Group Вадим Чемер попався на мародерстві гуманітарки

На тлі недавнього скандалу з крадіжкою гуманітарної допомоги у Запорізькій області, в якому замішані вищі чиновники країни, вчинок скромного підприємця з Києва Вадима Чемера виглядає просто невинною витівкою.

Він займався тим самим, що й запорізькі чиновники – мародерив гуманітарну допомогу. Просто масштаби не ті, а так – все один на один. І ще одна різниця – запорізькі мародери не просто перебувають на волі, а продовжують працювати на своїх постах. А ось Чемеру не пощастило – він явно не має високих покровителів, бо загримів у СІЗО.

Як повідомила Київська міська прокуратура, Чемера затримали за частиною 3 статті 201-2 КК України – за торгівлю гуманітарною допомогою під час воєнного стану. Звинувачують Чемеру поки що сміховинну суму – крадіжку лише на 20 тисяч доларів. Смішну, звичайно, на тлі крадіжки інших.

Але – тим не менш, факт торгівлі гуманітарною допомогою зафіксовано, а особливої різниці на скільки хтось змародерив – на 20 тисяч доларів чи на 300 мільйонів гривень – немає. Мародерство є мародерство. Хоч ти банку тушонки вкради, хоч тепловізор, хоч вагон муки. Та й, зважаючи на все, 20 тисяч доларів – це лише початок, далі буде більше.

Згубила Чемера жадібність і дурість – усе те, що він випросив у благодійників для «потреб армії та допомоги людям» - він здогадався продавати у своєму власному магазині на Болсунівській, 2. Там і вилучили співробітники поліції більшу частину «гуманітарки», якою торгував Чемер: товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чернові записи, печатки та гроші (860 тисяч гривень, 330 тисяч доларів та 34 тисяч євро), походження яких встановлюється.

Також правоохоронцями задокументовано продаж 290 аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму 20 тисяч доларів.

Все це, як і багато інших речей подвійного призначення, Вадим Чемер отримував безкоштовно від іноземних благодійних організацій. Йдеться про аптечки, сухпайки, тепловізори, генератори, військове спорядження, військовий одяг та інші товари гуманітарної допомоги. Все це він продавав у Києві. І часто цю вкрадену допомогу купували для армії, скинувшись своїми останніми копійками, бідні українці.

Поліція, звичайно, не повідомила прізвища мародера, але про це стало відразу відомо – ніхто серед правоохоронців особливо не прагнув приховувати особистість негідника.

Вадим В’ячеславович Чемер володіє двома підприємствами: ПП «Чемер» та ТОВ «Доміо паблішинг».

Обома – спільно зі своєю колишньою дружиною Юлією Даниловою-Мерецькою, яка за кілька днів до 24 лютого виїхала з країни.

Ні на що не натякаємо, але за кілька днів до повномасштабного вторгнення з України був прямо бум усіляких підозрілих особистостей.

ТОВ «Доміо паблішинг» зареєстровано минулого року і, окрім гучних та помпезних презентацій своїх проектів із планування інтер’єрів, нічим не відзначилось.

У другому підприємстві Вадима Чемера – ПП «Чемер» справи йдуть не дуже. Підприємство в боргах і ледве зводить кінці з кінцями.

До того ж ПП «Чемер» засвітилося у судовому розгляді з ТОВ «Ейч Ес Україна». Судячи з судових документів, пан Чемер банально обдурив представників ТОВ «Ейч Ес Україна».

Цей фрагмент із судового позову лише підтверджує моральний вигляд пана Чемера. І заразом підтверджує той факт, що його бізнес котився до банкрутства.

У таких умовах не дивно, що Чемер вирішив трохи помародити. Благо можливості були – партнерка з бізнесу та екс(?)-дружина Юлія Данилова-Мерецька поїхала до Польщі, де в них зареєстровано ще один бізнес:

Польське товариство з обмеженою відповідальністю DOMIO GROUP має адресу реєстрації в Жешуві, з бенефіціарами Vadym Chemer та Yuliia Danilova Meretska.

Чим займається в Польщі ця фірма – невідомо, проте вона надає своїм власникам статус іноземних бізнесменів та пільги щодо перебування в країні. В умовах війни вона дала ще одну нагоду – просити допомоги у поляків «для ЗСУ».

Судячи з того, що знайшли у Чемера у Києві, поляки не скупилися. Сподіваємося, що вітчизняна Феміда повідомить своїх польських колег про те, чим займається в Україні голова правління ТОВ «DOMIO GROUP» із Жешува Vadym Chemer.

Повертаючись до морального вигляду мародера і негідника Чемера – давайте речі називати своїми іменами – то цікавим є наступний відгук про нього та його дружину, як про роботодавців:

Відгук давній, але він характеризує. Якщо хтось думає, що з того часу щось змінилося, то так. Тільки – у гірший бік:

Навряд у пана Чемера і Данилової-Мерецької знайдуться покровителі нагорі. Звичайно, вони всякими шляхами намагатимуться уникнути відповідальності, але в даному випадку є надія на закон. Шкода, що військовий стан в Україні не передбачає смертної кари через повішення – для мародерів це найкраще покарання. Але в’язниця у цьому випадку теж дуже непогане місце.


Теги: АферистиБізнесТОВ Ейч Ес УкраїнакрадіжкиDOMIO GROUPБизнесДанилова-Мерецкая ЮлияООО Домио паблишингЧП ЧемерМошенникиБлаготворительностьМародерствоВоровствоГуманітарна допомогаГуманитарная помощьАферистыМошенничествоЧемер Вадим

Автор статті:
Марина Ворона
Всі статті автора

Дата і час 17 грудня 2022 г., 16:14     Переглядів Переглядів: 11212
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.340193