АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

ЗМІ дізналися, що думають у Байдена про звільнення Криму

Читать на русском
ЗМІ дізналися, що думають у Байдена про звільнення Криму
ЗМІ дізналися, що думають у Байдена про звільнення Криму

Представник адміністрації президента США Джо Байдена нещодавно заявив членам Конгресу, що Україна має військовий потенціал, щоб звільнити Крим, але деякі офіційні особи стурбовані тим, що будь-який великомасштабний наступ на територію півострова може підштовхнути РФ до застосування ядерної зброї.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на двох американських чиновників.

За їхніми словами, представник Байдена на запитання, чи намагатиметься Україна повернути Крим, відповів, що тепер вона може це зробити, хоча серед короткострокових цілей немає такої операції.

Офіційний представник США сказав, що українці “продовжують шокувати світ тим, наскільки добре вони поводяться на полі бою”. Офіційні особи та експерти вважають, що український наступ у Криму неминучий, однак, виходячи з позицій українських військ та лінії фронту, ЗСУ найближчими місяцями рушать на північний схід, а не на південь, до Криму.

“Спочатку багато чого має статися у військовому плані, перш ніж Україна зможе розпочати справжній наступ, щоб повернути собі Крим”, – заявив представник США.

Проте деякі представники адміністрації приватно обговорюють, що може статися, якщо Україна почне наступ на Крим. Видання пише, що вони стурбовані тим, що Путін може відчути себе загнаним у кут.

“Путін може різкіше відреагувати на Крим”, – сказав представник США.

Один колишній і два нинішні американські чиновники заявили, що головна проблема полягає в тому, що реальна загроза може підштовхнути Путіна до використання “брудної бомби” або іншого ядерного пристрою. Один із чиновників додав, що це червона лінія.

Водночас троє офіційних осіб США наголосили, що Вашингтон не бачить жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю чи “брудну бомбу” прямо зараз.


Теги: ВашингтонЗСУВСУКрымКримСШАДжо БайденБайден ДжозефБайден Джо

Дата і час 18 грудня 2022 г., 21:23     Переглядів Переглядів: 2320
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.656999