АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Нове загострення конфлікту? Косово заборонило в’їзд сербському патріарху

Читать на русском
Нове загострення конфлікту? Косово заборонило в’їзд сербському патріарху
Нове загострення конфлікту? Косово заборонило в’їзд сербському патріарху

Влада частково визнаного Косова заборонила в’їзд сербському патріарху Порфирію, який збирався відвідати Печську патріархію на території країни.

Про це повідомляє видання Vecernje Novosti .

"Святійший патріарх сербський Порфирій з подивом сприйняв звістку про те, що влада в Приштині 25 грудня заборонила йому поїздку до Печської патріархії, яка є першою і багатовіковою резиденцією Сербської православної церкви і монастирем, ігуменом, тобто старцем якого є патріарх, Христового, яке наголошує на всьому християнському світі", - йдеться в інформації.

Однак патріарх Порфирій все ж таки очікує, що зможе здійснити богослужіння в Печській патріархії і наголошує, що це рішення "вкрай дискримінаційне" і воно має бути скасовано.

"Має бути припинено зневажання прав людини і релігійних свобод православних сербів, які проживають у Краї, на землі своїх предків, де сербський народ проживав безперервно протягом щонайменше півтори тисячі років. Тому патріарх молить Бога про мир і доброзичливість між усіма людьми, а особливо молиться за панування миру між сербами та албанцями в Косово та Метохії, де вони жили разом протягом століть", - наводить Vecernje Novosti слова релігійного діяча.

Таке рішення, на думку видання, може загострити відносини із Сербією, які й так досить напружені. І нагадує, що останнє загострення у Косові розпочалося після того, як просербська партія оголосила бойкот влади у чотирьох північних муніципалітетах. Після цього до муніципалітетів увійшли косовські поліцейські, і там було призначено повторні вибори.


Теги: Печская патриархияКонфликтЦеркваЦерковьПатриарх сербский Порфирийзапрет на въездСербияКосово

Дата і час 25 грудня 2022 г., 20:56     Переглядів Переглядів: 1819
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.667014