АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

АРМА не звітує про управління російськими активами через необхідність «застосування значних інтелектуальних зусиль» — Trap Aggressor

Читать на русском
АРМА не звітує про управління російськими активами через необхідність «застосування значних інтелектуальних зусиль» — Trap Aggressor
АРМА не звітує про управління російськими активами через необхідність «застосування значних інтелектуальних зусиль» — Trap Aggressor

В Агентстві з розшуку та менеджменту активів відмовилися надати інформацію про перелік російських та білоруських активів, які були заарештовані після 24 лютого та передані в управління до АРМА, а також про результати управління такими активами після звернення Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з інформаційних прав , пише StateWatch .

Про це йдеться у відповіді АРМА на звернення аналітиків Trap Aggressor у зв’язку з відкриттям виробництва Омбудсменом через приховування інформації про російські активи.

Після остаточної відмови Агентства оприлюднити інформацію про те, які саме підприємства та майнові комплекси російських та білоруських власників на території України були передані в управління, у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини Дмитру Лубинцю повідомили, що провадження закрите.

В АРМА зазначають, що відмовляють у наданні інформації з двох причин.

По-перше, в Агентстві віднесли інформацію про перелік російських та білоруських активів, їх вартість та власників до службової інформації у зв’язку з дією військового стану та його погрозами.

По-друге, в АРМА заявляють, що не ведуть окремий облік російських і білоруських заарештованих активів, а також не мають інформації про отриману суму від їх реалізації.

«Про надання даних у розрізі російських та білоруських активів, а також інформації про загальну суму від їх продажу та розмір надходжень до бюджету, інформуємо, що зазначені відомості жодним чином не створюються або обробляються у процесі виконання АРМА своїх повноважень. Формування ж інформації за вашими критеріями покладає на АРМА додаткове навантаження, зокрема шляхом необхідності застосування значних інтелектуальних зусиль з метою здійснення аналітичної обробки вхідних даних та їх узагальнення», — скаржаться в Агентстві.

У Trap Aggressor зауважують, що АРМА неодноразово у своїх прес-релізах вказувала саме на російську належність отриманих активів. Зокрема, у листопаді АРМА повідомила про відбір керівника для активів ПрАТ «Вінницяпобутхім», кінцевим бенефіціарним власником якого є російська компанія.

«Але Агентство не звітує перед суспільством, скільки конкретно коштів отримав бюджет протягом 2022 року від управління російськими активами, і хто саме керує цими активами. Тому неможливо оцінити ефективність АРМА», - зазначають у Trap Aggressor.


Теги: беларусские компанииРоссийские компанииВинницабытхимБеларусьРоссияарест активовЛубинец ДмитрийактивыАРМА

Дата і час 19 січня 2023 г., 11:55     Переглядів Переглядів: 2114
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.650557