АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Суд арештував $2,5 мільйона, які силовики охрестили злодійським общаком "Умки"

Читать на русском
Суд арештував $2,5 мільйона, які силовики охрестили злодійським общаком "Умки"
Суд арештував $2,5 мільйона, які силовики охрестили злодійським общаком "Умки"

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги колишнього голови наглядової ради Versobank’а та екс-очільника дніпропетровського обласного відділення ВГО "Асоціація платників податків України" Олександра Речицького щодо зняття арешту з понад 2,65 млн. дол., вилучених в індивідуальних сейфових скриньках №1040 та №1044 в офісі ТОВ "Гарант Дніпро захист" під час здійснення правоохоронцями спецоперації з "форсування Дніпра", коли навесні 2021 року силовики "спакували" за підозрами в поширенні злочинного впливу 49-річного Сергія Олійника та його однолітка Лашу Джачвліані (відомі в статусі так званих "злодіїв в законі" на прізвиська "Умка"/"Ума Дніпровський" та "Лаша Сван"/"Лаша Очамчирський").

Відповідне рішення 12 січня 2023 року постановила колегія служителів Феміди у складі головуючого судді Ольги Юрдиги та суддів-учасників - Тетяни Фрич і Володимира Мельника.

 eiqrtiqdtitqant

З його тексту випливає: після того, як побічно пов’язаний із "Умкою" та його компаньйонами Речицький у жовтні минулого року відкрито заявив права на вилучені під час "шмонів" у справі "злодіїв в законі" кошти (про що раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info), 1 листопада 2022 року слідчий суддя Печерського райсуду столиці Крістіна Константінова постановила ухвалу щодо арешту фінансів. Згідно її формулюванням, силовики вважають фінанси з банківських скриньок у "Гарант Дніпро захисті" так званим "злодійським общаком", утримувачем якого виступав Сергій Олійник. Від травня 2021 року ці капітали постановою слідчого було визнано речовим доказом, а наразі - арештовано.

(Олександр Речицький)

(Олександр Речицький та кошти, вилучені під час обшуків в раніше дотичній до нього компанії у справі злодіїв в законі "Умки" та "Лаші" навесні 2021 року)

Нагадаємо, що навесні 2021 року в Нацполіції звітували про вилучення так званого "общака" в розмірі 3,2 млн. дол. під час здійснення операції з затримання Сергія Олійника та Лаші Джачвліані. Згідно інформації слідства, окрім фінансів правоохоронці виявили "дороговартісні транспортні засоби, 27 мобільних телефонів, 15 банківських карток, цифрові носії інформації, холодну та вогнепальну зброю з набоями, понад 60 одиниць коштовних ювелірних виробів".

При цьому, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, в iPhone "Умки" виявили фотографії так званих "списків", а також бухгалтерської звітності щодо вирогідного "общака", утримувачем якого вважають кримінального генерала

(Сергій Олійник)

Наприкінці грудня 2022 року обвинувальний відносно Олійника та Джачвліані в поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) скерували до Печерського палацу Феміди, підсудність цього провадження має визначити касаційна інстанція.

detective-info.com.ua


Теги: АрестКонстантинова Кристиназлодії в законіВоры в законеЛаша СванЛаша ДжачвлианиООО Гарант Днепр защитаОлейник СергейУмкаРечицкий АлександрАссоциация налогоплательщиков УкраиныVersobank ASСуд

Дата і час 21 січня 2023 г., 15:54     Переглядів Переглядів: 2429
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.082104