АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Прем’єр Італії після скандальної заяви Берлусконі заявила про жорстку підтримку України

Читать на русском
Прем’єр Італії після скандальної заяви Берлусконі заявила про жорстку підтримку України
Прем’єр Італії після скандальної заяви Берлусконі заявила про жорстку підтримку України

Колишній прем’єр-міністр, лідер партії Forza Italia Італії Сільвіо Берлусконі відзначився новою скандальною заявою та звинуватив президента України Володимира Зеленського на початку повномасштабної війни, яку насправді розв’язала Росія. Нинішній глава уряду Джорджія Мелоні, коментуючи це, заявив про тверду підтримку України.

Про це повідомляє OPEN. Берлусконі заявив, що якби був прем’єр-міністром, то ніколи б не зустрівся з українським президентом.

Він висловив думку, що повномасштабна війна в Україні нібито розпочалася через те, що Зеленський нібито нападав на "на дві автономні республіки Донбасу".

Мелоні прокоментувала його заяву.

"Підтримка італійським урядом України є твердою і переконливою, що чітко передбачено у програмі і підтверджується всіма парламентськими голосуваннями більшості, яка підтримує виконавчу владу", – підкреслила вона.

Міністр закордонних справ та заступник прем’єр-міністра Антоніо Таяні, координатор партії, головою якої є Берлусконі, також виправдався.

"Forza Italia завжди виступала за незалежність України, на боці Європи, НАТО та Заходу. На всіх майданчиках ми продовжимо голосувати разом із нашими союзниками в уряді за графіком", – зазначив він.

У МЗС України також прокоментували скандальну заяву Берлусконі. Спікер відомства Олег Ніколенко у своєму Facebook назвав безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента "спробою поцілувати по лікті в крові руки Путіна" та спробою продемонструвати свою лояльність російському диктатору.

Він наголосив, що Берлусконі має усвідомлювати, що подібними заявами він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а отже, несе політичну та моральну відповідальність.


Теги: Мелони ДжорджаНапад Росії на УкраїнуВійнаЗеленскийСкандалІталіяУкраїнаУкраинаСильвио БерлускониИталия

Дата і час 13 лютого 2023 г., 13:53     Переглядів Переглядів: 2957
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.192605