АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму: у ГУР розповіли, що чекає на півострів

Читать на русском
У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму: у ГУР розповіли, що чекає на півострів
У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму: у ГУР розповіли, що чекає на півострів

У Кремлі усвідомлюють, що окупований Росією Крим неодмінно буде деокуповано, розуміння неминучості бойових дій на території півострова приходить також і до людей, які живуть там. Повномасштабна агресія РФ проти України знизила кількість симпатиків Росії серед кримчан.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький в інтерв’ю Армія "Inform" . За його словами, деокупація українського Криму включатиме військовий, економічний, соціально-гуманітарний та юридичний аспекти.

Скибицький розповів, що ще задовго до 2014 року, коли Росія окупувала український півострів, багато чинників вказували на те, що Україна має не лише вживати оперативних заходів, а й сформувати чітку стратегію на випадок російського нападу на Крим. Втім за часів проросійського президента Віктора Януковича, що втік, про розробку такої стратегії не було й мови.

"В умовах, коли представники влади, наділені повноваженнями давати відповідні накази, фактично працювали на користь Росії та роками підривали нашу обороноздатність, а ворог системно готувався до захоплення Криму, про ефективність спроб завадити окупації говорити не доводиться", - заявив Скибицький.

Представник ГУР також наголосив, що українська розвідка ретельно відстежує динаміку настроїв населення в окупованому Криму. Розвідники констатують, що ставлення до Москви на півострові змінюється. При цьому ілюзій щодо РФ позбавляються не тільки кримчани, родичі яких на материковій частині України постраждали від війни, а й симпатики російського окупаційного режиму в Криму, які почали прозрівати після звірств і військових злочинів Росії в Україні.

"А тим, хто продовжує вірити в так звану непереможність Росії та в те, що Росія нібито окупувала Крим "назавжди", можу дати дружню пораду пакувати валізи. Як показує практика, так званий Керченський міст не надто міцний, а отже - не вічний" , - сказав він

Тим часом не залишається сумнівів у деокупації півострова і в самих росіян. окупанти розуміють, що Крим буде звільнено – і зроблено це буде військовим шляхом.

"Ми бачимо, що на тлі постачання нових зразків озброєнь для України росіяни перекидають на північ Кримського півострова нові підрозділи, зводять там оборонні споруди. Очевидно, що в Кремлі готуються, усвідомлюючи неминучість деокупації", - зазначив Скибицький.

Окрім ключового чинника деокупації – військового компоненту – Скибицький анонсував економічний, соціально-гуманітарний та юридичний аспекти деокупації.

"Далі, після відновлення територіальної цілісності України, у Криму буде реалізовано комплекс необхідних програм для відновлення там нормального та безпечного життя. Кримський півострів знову стане популярним українським курортом", - наголосив він.

Теги: Аннексия КрымаКрим анексіяДеоккупациядеокупаціяКрымКримГУР МОСкибицкий ВадимКремль

Дата і час 17 лютого 2023 г., 13:02     Переглядів Переглядів: 2370
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066678