АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Під Вугледаром САУ М109 розгромила колону окупантів

Читать на русском
Під Вугледаром САУ М109 розгромила колону окупантів
Під Вугледаром САУ М109 розгромила колону окупантів

Такі гаубиці є пріоритетною метою для росіян, тому протягом всієї роботи оператор ПЗРК стежить за небом.

Вугледар залишається одним із епіцентрів запеклих боїв. Росіяни своїми постійними штурмами намагаються взяти місто, але українські захисники тримають оборону і щоразу відбивають нашестя ворога.

Як йдеться у сюжеті ТСН, нещодавно на підступах до Вугледара рознесли цілу колону окупантів, та так, що ті навіть не встигли підійти до наших позицій.

Журналісти показали, як українські артилеристи 72-ї бригади самохідну натовську гаубицю М109 обережно паркують у посадці та одразу готують до роботи. "Машинка - ракета, їздить красиво!"- Каже військовий.

Такі машини є пріоритетною метою для росіян, тому протягом всієї роботи оператор ПЗРК "Барс" стежить за небом і збиває повітряні цілі противника.

Військові кажуть, що останнім часом росіяни набридають дронами-камікадзе, особливо "ланцетами". У машину М109 теж прилітала ворожа вибухова "пташка", але не вибухнула, на щастя.

Щоденна інтенсивність стрілянини така, розповідають захисники, що на цій САУ вже доводилося міняти ствол. Нещодавно було 300 пострілів на добу, тоді було повністю розгромлено колону росіян.

Своїм 155 калібром артилеристи пригощають не тільки ворожі танки, дістається і піхоті.

САУ М109 - що про неї відомо

Ця гаубиця полягає на озброєнні всіх країн НАТО. Має сучасну систему наведення, підвищену дальність стрілянини та прохідність. Крім цього, проблем із боєприпасами до М109 не буде, адже ця установка стріляє буквально всіма типами снарядів свого калібру.

САУ М109 здатна знищити живу силу противника, броньовану техніку та навіть сучасний танк. Гармата обладнана автоматичною системою керування вогнем із балістичним обчислювачем.

Комп’ютер враховує буквально все – від швидкості вітру до рівня тиску. Також є резервна система управління, якщо основну виведуть з ладу. Крім того, система дуже скорострільна.


Теги: окупантиоккупантыУгледарартилеріяозброєнняСАУСАУ M109Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 18 лютого 2023 г., 09:12     Переглядів Переглядів: 2440
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.636055