АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

В Ізраїлі готуються ввести страту за тероризм: законопроект отримав попереднє схвалення

Читать на русском
В Ізраїлі готуються ввести страту за тероризм: законопроект отримав попереднє схвалення
В Ізраїлі готуються ввести страту за тероризм: законопроект отримав попереднє схвалення

В Ізраїлі міністерський комітет із законодавчих питань 26 лютого заздалегідь схвалив документ, який пропонує ввести смертну кару за терористичні акти проти громадян. Проект закону ще не ухвалено остаточно, політики обговорюватимуть його текст, перш ніж винести на нове голосування.

Згідно з пропозицією, суд зможе засуджувати злочинця до страти, якщо буде доведено вину у вбивстві на національному ґрунті щодо громадян Ізраїлю. Законопроект просуває партія міністра національної безпеки Ітамара Бен Гвіра, передає The Times of Israel .

"Цього важкого дня, коли двох ізраїльських громадян було вбито в результаті теракту в Палестині, немає нічого більш символічного, ніж винесення смертного вироку за законом про терористів. Це моральний і справедливий закон", - сказав Бен Гвір.

Він має на увазі вбивство братів-ізраїльтян Гілеля-Менахема та Ігаля-Яакова, які загинули в Хаварі. Зазначимо, що запровадження страти для терористів було на порядку денному ультраправої коаліції ще задовго до того, як стався цей інцидент.

Прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що уряд "продовжуватиме діяти всіма способами… для стримування терористів та підтримки безпеки Ізраїлю".

Вбиті громадяни Ізраїлю qhidqhikhiqzdantВ Ізраїлі готуються ввести страту за тероризм: законопроект отримав попереднє схвалення

Цікаво, що Генеральна прокуратура Ізраїлю виступає проти цього законопроекту. Генпрокурор Галі Бахарав-Міара заявляла, що він створює значні конституційні труднощі та суперечить заявам Ізраїлю з цього питання на міжнародних форумах, а також міжнародній тенденції до обмеження смертної кари.

Крім того, Бахарав-Міара наголошувала на тому, що такий закон не буде стримуючим фактором, особливо коли злочинці ідеологічно мотивовані і готові піти на смерть заради теракту. Генпрокурор нагадала, що єдиною західною країною, яка досі застосовує смертні вироки, є США, але це лише 31 штат із 50, причому сім скасували страти в останнє десятиліття.

Кримінальний кодекс Ізраїлю передбачає смертну кару, але лише у вкрай поодиноких випадках. Праві політики, зокрема деякі з нинішньої опозиції, вже давно наполягають на ухваленні закону, який передбачає страту для терористів. Наприклад, у 2017 році звучала пропозиція стратити будь-якого терориста, напад якого призводить до смерті жертви.


Теги: Нетаньяху БиньяминпреступникиТерроризмБен-ГвирСмертна караСмертная казньИзраильІзраїль

Дата і час 27 лютого 2023 г., 09:57     Переглядів Переглядів: 1852
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06862