АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У олігарха Єрмолаєва залишилися справи в країні-агресорі

Читать на русском
У олігарха Єрмолаєва залишилися справи в країні-агресорі
У олігарха Єрмолаєва залишилися справи в країні-агресорі

Найбільший забудовник Дніпра Вадим Єрмолаєв продовжує платити данину міжнародному злочинцю Путіну.

На другий рік війни український мільйонер Вадим Єрмолаєв (на фото вище) , який 2019-го отримав паспорт Кіпру, продовжує вести бізнес у країні-агресорі та де-факто спонсорувати армію окупантів . Як з’ясували журналісти проектів CRIME і [гучних справ] , Вадим Єрмолаєв є кінцевим бенефіціаром як мінімум двох російських компаній із сумарним річним виторгом близько $50 млн, з якою було сплачено в скарбницю країни-ізгоя не більше $9 млн у вигляді податків.

Йдеться про ТОВ «Парквайн Корпорейшн» та «Алеф-Віналь-Крим», які й раніше фігурували у скандалах навколо співпраці Єрмолаєва з окупантами.

--------------
1 eiqehiqddiqqant

2

Вино та коньяк у тимчасово окупованому Криму «Алеф-Віналь-Крим» і «Парквайн Корпорейшн» підконтрольні одним і тим же офшорним компаніям. Йдеться про кіпрські AD Vinal Investments Limited (ЕйДі Вінал Інвест Лімітед), Dreamdestiny Holdings Limited (Дрімдестіні Холдінгс Лімітед), Amadon Limited (Амадон Лімітед), а також Zapeto LTD (Запето ЛТД) з Британських Віргінських островів.

3

Журналісти-розслідувачі пов’язали ці «контори» з Єрмолаєвим ще 2019 року.

3-1 Згідно з даними з українських реєстрів, незважаючи на дивний скандал минулого року, Вадим Єрмолаєв не позбувся зв’язків із згаданими «офшорками» досі. Так, дві з них – AD Vinal Investments Limited та Amadon Limited – разом із компанією АС-Terra International LTD виступають акціонерами ПрАТ «Кетер Інвест» .

4

При цьому, як бачите, кінцевим бенефіціаром вказаний Єрмолаєв Вадим.

Крім того, на Єрмолаєва виводять поштові сервери. Зокрема, у російській базі даних «Ексчек Про» у контактах компанії «Алеф-Віналь-Крим», зареєстрованої в РФ, вказано чотири адреси електронної пошти. Три з них знаходяться на двох доменах: alef770.com та klinkov.ua.

--------------
5

Пошту на домені з адресою alef770.com, згідно з пошуковою видачею Google, часто використовують менеджери, які просувають винну та горілчану продукцію компаній Єрмолаєва в Україні.

6

На домені klinkov.ua знаходиться офіційний сайт торгової марки коньяків Klinkov (Клінков). До нього прив’язаний корпоративний поштовий сервер, який використовують співробітники «Клінкова».

7

Торгова марка Klinkov, згідно з даними інформаційної системи УКРНОІВІ , досі належить ТОВ «Алеф-Віналь-Крим» (але з українською реєстрацією) та ПрАТ «Алеф-Віналь» з Дніпра. Остання компанія виступала центром винно-горілчаного бізнесу Єрмолаєва в Україні.

Примітно, що Вадим Єрмолаєв змінив українське громадянство на кіпрське 2019 року, коли скандал навколо його співпраці з окупантами досяг апогею. До того статутний фонд "Алеф-Віналь-Крим" належав ПрАТ "Алеф-Віналь". Пізніше фірму перейменували на "ЕмСі Трейдінг", а замість "Алеф-Віналя" до неї увійшло ПАТ "Буплюк" . За даними публічних реєстрів, «ЕмСі Трейдинг» і «Бурлюк» взаємно виступають кінцевими бенефіціарами один одного. Тобто кінці заховані у воду.

Але з ПрАТ "Алеф-Віналь" сильно морочитися не стали: у січні 2020 року його тупо перейменували на ПрАТ "Кетер Інвест", залишивши серед акціонерів офшорні компанії, які пов’язують Єрмолаєва з його погано прихованими бізнесами в країні-агресорі.

Згідно з інформацією Росстату, починаючи з 2019 року доходи алкогольного бізнесу Єрмолаєва в Росії стрімко зростали. Один лише «Алеф-Віналь-Крим» у 2021 році отримав 2,5 млрд рублів виручки та 363,3 млн прибутку, сплативши при цьому до бюджету країни-агресора 490 млн рублів податків (у перерахунку в USD за курсом на початок 2022-го) , виходить близько $50 млн, $7,26 млн і $9,8 млн).

8

Фінозвітності «запоребрикових» компаній Єрмолаєва за 2022-й рік повномасштабного вторгнення Росії в публічному доступі поки немає. Але, швидше за все, його прибутки (принаймні у перерахунку на окупаційні рублі) виростуть ще більше. Через санкції світові алкогольні бренди звернули діяльність у вотчині кремлівського психопата (у РФ навіть почали ремствувати на дефіцит коньяку), розчистивши російський ринок для алкобізнесу Єрмолаєва.

Сигналів того, що Вадим Єрмолаєв збирається виходити з країни-агресора, не було. Вином, коньяком та горілкою, розлитими його компаніями, досі жваво торгують у російських алкомаркетах. Сам Вадим Єрмолаєв жодного разу не виступав із публічним засудженням звірств окупантів в Україні (про допомогу ЗСУ з його боку навіть не заїкатимемося).

Це при тому, що не в Росії, а в Україні є найбільші активи Єрмолаєва, він заробляє тут незрівнянно більше, ніж у країні агресора. Згідно з реєстрами , Вадим Єрмолаєв виступає бенефіціаром більш ніж 70 українських компаній, які принесли йому статки в $220 млн. Він – найбільший забудовник Дніпра. Лише оренда площ у належних йому трьох дніпровських торговельних центрів – «МОСТ-сіті», «Каскад плаза» та «Босфор» – щорічно приносить Єрмолаєву вдвічі більше грошей, ніж розлив вина та коньяку в окупованому Криму.

Адже сам факт сплати податків на окупованих територіях українське законодавство розглядає як фінансування тероризму. Більше того, будь-який зв’язок із країною-агресором – залізобетонний привід для санкцій РНБО, які тягнуть за собою заборону на будь-яку діяльність в Україні, блокування активів та банківських рахунків (що вже добре відчув на собі гральний бізнес).

Арсеній Павлів та Іван Чіп спеціально для CRIME та [гучних справ] .


Теги: Zapeto LTDAmadon LimitedDreamdestiny Holdings LimitedAD Vinal Investments LimitedРосстатЕмСи ТрейдингБуплюкКетер ИнвестКримАлеф-Виналь-КрымТОВ Парквайн корпорейшнЕрмолаев ВадимЗастройщикДнепр

Дата і час 19 березня 2023 г., 19:51     Переглядів Переглядів: 3634
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.478074