АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Сваляві ексначальник банку отримав 7 років в’язниці

Читать на русском
У Сваляві ексначальник банку отримав 7 років в’язниці
У Сваляві ексначальник банку отримав 7 років в’язниці

У Сваляві колишнього керівника відділення банку засуджено до сімох років ув’язнення за привласнення понад трьох мільйонів гривень (ч. 5 ст. 191, ч.ч. 1, 3 ст. 358, ч.ч. 2, 3 ст. 190 КК). Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Прокуратурою у суді доведено, що обвинувачений незаконно привласнив готівку у національній та іноземній валюті, що зберігалася у сховищі банку. Загальна сума склала близько 1,5 млн гривень. Крім того, користуючись довірою громадян, керівник установи підробляв договори банківського вкладу та обіцяв закарпатцям розмістити депозит під дуже вигідні відсотки. Йшлося про 8-10% річних у валюті чи 20% річних у гривні, що явно перевищувало можливу відсоткову ставку.

Надалі керівник установи підписував фальсифіковані договори, проставляв на них печатки та віддавав потерпілим, створюючи видимість законності своїх дій. Гроші, які закарпатці нібито клали на депозитний рахунок, чоловік отримував особисто та залишав собі, навіть не вносячи їх у касу банку.

Встановлено шістьох потерпілих від таких шахрайських дій осіб. Загалом від них очільник банку одержав кошти на загальну суму понад 66 тис. доларів, що на момент вчинення злочину по курсу НБУ було еквівалентно 1,8 млн гривень. Закарпатці залишилися без власних заощаджень, не кажучи вже про будь-які відсотки за вкладами.

368.media


Теги: ШахрайствоМошенничествоЗакарпатьепривласнення коштівприсвоение денегвирокПриговорБанкиСвалява

Дата і час 25 березня 2023 г., 15:47     Переглядів Переглядів: 1999
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.110235