АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

На Київщині поховали кримінального авторитета "Узбека"

Читать на русском
На Київщині поховали кримінального авторитета "Узбека"
На Київщині поховали кримінального авторитета "Узбека"

У понеділок, 27 березня 2023 року, на Обухівському цвинтарі провели в останню путь 76-річного президента Федерації професійного боксу України Геннадія Узбека, який за життя зажив собі слави кримінального авторитета на прізвисько "Узбек".

Як зазначає поінформований співрозмовник Dетектив-Info, на церемонію поховання віддати шану померлому прибула чимала кількість спортивних функціонерів та поважних представників навколокримінального світу, зокрема з донецьким корінням.

Серце Узбека перестало битися 23 березня, про що на своїй сторінці в Facebook повідомив один з давніх партнерів Геннадія Міновича, співзасновник промоутерської компанії "Union Boxing Promotions" Дмитро Єлисєєв.

Окрім спортивних звитяг, на скрижалях історії та в пам’яті правоохоронців Узбек залишиться як непересічна особистість епохи "кривавих 90-х" та становлення так званого "донецького клану".

 eiqrhiqzuiqxdant

Якщо брати на віру публікації ЗМІ, то свій шлях крізь терни до зірок Геннадій Мінович яскраво розпочинав на офіційній посаді директора Горлівського колгоспного ринку, де його підлеглим виступав не менш відомий у вузьких колах донецький "авторитет" Михайло Ляшко на прізвисько "Міша Косой".

Згідно однієї з версій, на той момент "Узбек" йшов до успіху паралельними стежками з угрупованням президента ФК "Шахтар" Ахатя Брагіна. А після підриву останнього: знайшов спільну мову з талановитою людиною з оточення "Аліка Грека" - його фактичним наступником Рінатом Ахметовим та групою "Люкс".

На початку 2000-х Геннадій Узбек відшукав у собі додаткову бізнесову та навколополітичну жилку. Та разом з вищезагаданим Дмитром Єлисєєвим та авторитетним Юрієм Рубаном - два десятиріччя виступав обличчям "Union Boxing Promotions".

(Фото зразка 2012 року. Зліва направо: Армен Саркісян, Тетяна Бахтеєва, Олександр Лук’янченко, Юрій Рубан, Геннадій Узбек, Дмитро Єлисєєв)

Постфактум подій Євромайдану журналісти вказували на ймовірний зв’язок як Рубана, так і Узбека з фінансуванням т.зв. "ДНР" в контексті звитяг їх компаньйона "люксівського походження" - Ігоря Андрєєва.

detective-info


Теги: ДНРБрагин АхатьФК ШахтерГрек АликЛяшко МихаилПохороныКиївська областьКиевская областькримінальний авторитеткриминальные авторитетыУзбек Геннадийсмерть

Дата і час 28 березня 2023 г., 23:09     Переглядів Переглядів: 5665
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.277921