АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Смерть дитини у Вишневому через гойдалку на майданчику: батько розповів подробиці трагедії

Читать на русском
Смерть дитини у Вишневому через гойдалку на майданчику: батько розповів подробиці трагедії
Смерть дитини у Вишневому через гойдалку на майданчику: батько розповів подробиці трагедії

У Вишневому на Київщині під час прогулянки дитячим майданчиком 6-річний Єгор отримав смертельну травму – його вдарила гойдалка. Хлопчика привезли спочатку до однієї обласної лікарні, а згодом до столиці, але він, на жаль, помер. Батьки залишили питання, на які вони досі не отримали відповіді.

Про це повідомила ТСН . Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом смерті дитини.

За словами батька загиблого хлопчика, який був єдиною дитиною у сім’ї, трагедія сталася 10 березня у Вишневому. Того дня дружина Віталія та 6-річний Єгор пішли на дитячий майданчик, бо дитина хотіла сісти на гойдалку.

"Гойдалки розраховані на п’ять місць. На ній вже каталися три дівчинки. У момент, коли моя дитина підійшла, гойдалки вдарили її по голові. Моя дружина Христина була поруч із сином. Вона відразу викликала швидку допомогу. Медики прибули дуже швидко, приблизно за 4 хвилини", – розповів чоловік.

Медики "швидкої" після огляду одразу запропонували госпіталізувати хлопчика до Києва до лікарні на вулиці Підвисоцькій. Вони зв’язалися зі своїм диспетчером, але він наполягав на тому, що дитину треба везти до Боярки, до дитячої обласної лікарні.

"Бригада була змушена виконати вказівку диспетчера", – додав батько хлопчика.

Смерть дитини у Вишневому через гойдалки на майданчику: батько розповів подробиці трагедії. Фото qhiquqideuiqduant

До Боярки постраждалу дитину довезли через 40-50 після отримання травми. Хлопчика на каталці відвезли до приймального відділення, але отримали відмову від госпіталізації. За словами тих, хто відмовляв, у штаті лікарні на той момент не було спеціалістів, які б могли надати допомогу відповідно до характеру отриманої травми.

Тільки після цього медики відвезли хлопчика до Києва, і лише через півтори години після травми він був у лікарні на Підвисоцького.

"Тут йому зробили комп’ютерну томографію. Я вже туди приїхав сам. Нам із дружиною сказали, що дитина житиме і що життєво важливі елементи мозку не постраждали. Необхідно тільки дістати залишки кістки черепа, яка ввімкнеться всередину черепної коробки. лікар-жінка, вона сказала , що стабілізують стан нашої дитини. Повідомила, що необхідне оперативне втручання, буде операція. Мовляв, все нормально, дитина житиме. А вже за чотири години до нас вийшли і сказали, що наш хлопчик помер", – розповів Віталій.

Смерть дитини у Вишневому через гойдалки на майданчику: батько розповів подробиці трагедії. Фото

Батько наголосив, що коли хлопчика везли до столиці, то він був у свідомості та міг відповісти одним словом на запитання. Чоловік додав, що у нього залишилися питання, на які досі немає відповіді.

Перше - конструкція гойдалок, яка дуже масивна і може вбити навіть дорослого. Друге – рішення диспетчера щодо госпіталізації дитини до Боярки. Той мав знати, що в лікарні на той момент не було необхідних спеціалістів, які б могли надати відповідну допомогу.

І третє – це "чотири години відбувалися якісь дії у лікарні на Підвисоцького". Було зроблено не судово-медичну експертизу, а експертне дослідження.

"Нам так і не надали відповіді на запитання: чи є якісь огріхи в діях лікарів під час операції, чи їх немає. Просто написали у висновку, що дитина вдарилася головою і померла", – резюмував батько хлопчика.

Смерть дитини у Вишневому через гойдалки на майданчику: батько розповів подробиці трагедії. Фото

Теги: Київська областьКиевская областьЧПтрагедіяВишневеІнцидентДетские площадкиДітиДети

Дата і час 06 квітня 2023 г., 11:35     Переглядів Переглядів: 3327
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.250385