АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

США заявили, що уважно стежать за навчаннями Китаю навколо Тайваню

Читать на русском
США заявили, що уважно стежать за навчаннями Китаю навколо Тайваню
США заявили, що уважно стежать за навчаннями Китаю навколо Тайваню

Канали зв’язку США з Китаєм залишаються відкритими, і Вашингтон постійно закликає до стриманості та незмінності статус-кво.

Китай розпочав другий день військових навчань навколо Тайваню в неділю, коли міністерство оборони острова повідомило про численні вильоти ВПС і заявило, що відстежує пересування ракетних військ Китаю. США також заявили, що стежать за діями Пекіна.

Про це пише Reuters . Китай, який вважає Тайвань своєю територією, розпочав триденні військові навчання навколо острова в суботу, наступного дня після повернення президента Тайваню Цай Інвень із США.

Хоча більшість суботніх навчань закінчилася до заходу сонця, але міністерство оборони Тайваню заявило, що вони відновилися в неділю, і військові острови помітили кілька літаків, включаючи винищувачі Су-30 і J-11, а також кораблі.

"Щодо переміщень ракетних військ Китаю, то національні збройні сили також мають тісний контроль через спільну систему розвідки та спостереження, а сили протиповітряної оборони перебувають у стані підвищеної готовності", - йдеться у повідомленні міністерства.

Ракетні війська Народно-визвольної армії Китаю відповідають за ракетну систему наземного базування Китаю.

Фактичне посольство США на Тайвані заявило в неділю, що Сполучені Штати уважно стежать за навчаннями Китаю навколо Тайваню і "впевнені в тому, що мають достатньо ресурсів і можливостей на регіональному рівні для забезпечення миру і стабільності".

Канали зв’язку США з Китаєм залишаються відкритими, і Сполучені Штати постійно закликають до стриманості та незмінності статус-кво, заявив представник Американського інституту на Тайвані, який виконує функції посольства за відсутності офіційних дипломатичних відносин.

1979 року Вашингтон розірвав дипломатичні відносини з Тайбеєм на користь Пекіна, але за законом зобов’язаний надати острову кошти для самооборони.

Китай, який ніколи не відмовлявся від застосування сили для встановлення контролю над островом, говорить, що Тайвань є найважливішим і найчутливішим питанням у його відносинах зі Сполученими Штатами, і ця тема часто є джерелом напруженості.

Як пише Reuters, за останні приблизно три роки Китай посилив свій військовий тиск на Тайвань, здійснюючи регулярні польоти навколо Тайваню, але не в його територіальному повітряному просторі чи над самим островом.

Міністерство оборони Тайваню заявило рано-вранці в неділю, що за попередні 24 години воно зафіксувало 71 літак ВПС Китаю і дев’ять кораблів ВМС навколо Тайваню.

Міністерство опублікувало карту, на якій показано, що близько половини цих літаків, включаючи Су-30 та J-11, перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка протягом багатьох років служила неофіційним кордоном між двома сторонами.

Пізно ввечері в суботу Рада у справах океану Тайваню, у веденні якої знаходиться Берегова охорона, розмістила на своєму каналі YouTube кадри, на яких видно, як один з його кораблів слідує за китайським військовим кораблем, хоча й не вказав точного розташування.

Тим не менш, польоти цивільної авіації навколо Тайваню, у тому числі на Цзіньмень і Мацу, дві групи контрольованих Тайванем островів, розташованих поруч із китайським узбережжям, продовжуються у звичайному режимі.

У серпні минулого року цивільне повітряне сполучення було перервано після того, як Китай оголосив про заборонені для польотів зони в кількох кварталах поблизу Тайваню, де він запускав ракети.


Теги: Цай ИнвэньВоенные учениявійськові навчанняТайваньКитайСША

Дата і час 09 квітня 2023 г., 08:17     Переглядів Переглядів: 1745
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.372457