АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Макрон не хоче втягування Європи в конфлікт між США та Китаєм через Тайвань

Читать на русском
Макрон не хоче втягування Європи в конфлікт між США та Китаєм через Тайвань
Макрон не хоче втягування Європи в конфлікт між США та Китаєм через Тайвань

Європа має зменшити свою залежність від Сполучених Штатів та уникнути втягування у конфронтацію між Китаєм та США через Тайвань.

Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю, яке він дав кореспондентові Politico на борту літака, який летів до Парижа з Пекіна.

Макрон підкреслив свою улюблену теорію "стратегічної автономії" для Європи, ймовірно, на чолі з Францією, щоб стати "третьою наддержавою".

Він бачить "великий ризик", з яким стикається Європа. Ризик цей полягає в тому, що вона "потрапить у кризи, які не є нашими, що заважає їй збудувати свою стратегічну автономію".

Сі Цзіньпін та Комуністична партія Китаю з ентузіазмом підтримали концепцію Макрона про стратегічну автономію, і китайські офіційні особи постійно посилаються на неї у своїх відносинах із європейськими країнами, зазначає Politico. Лідери партії і теоретики в Пекіні переконані, що Захід занепадає, а Китай - на підйомі, і що ослаблення трансатлантичних відносин допоможе прискорити цю тенденцію.

"Парадокс полягає в тому, що, охоплені панікою, ми вважаємо себе просто послідовниками Америки. Питання, на яке мають відповісти європейці: чи в наших інтересах прискорити кризу на Тайвані? Ні. Гірше було б думати, що ми, європейці, маємо стати послідовниками цієї теми і взяти приклад із порядку денного США та надмірної реакції Китаю", - сказав Макрон.

Макрон також стверджував, що Європа збільшила свою залежність від США щодо зброї та енергії і тепер має зосередитись на розвитку європейської оборонної промисловості. Він також запропонував Європі зменшити свою залежність від "екстериторіальності долара США", що є ключовою політичною метою як Москви, так і Пекіна.

"Якщо напруженість між двома наддержавами загостриться, ми не матимемо ні часу, ні ресурсів для фінансування нашої стратегічної автономії, і ми станемо васалами", - сказав він.

Макрон вважає, що Європа не має стати васалом США eiqrriuiqdrant


Теги: Си ЦзиньпинЄвропаМакрон ЭммануэльМакрон ЕмануельКитайТайваньСШАФранцияЕвропа

Дата і час 10 квітня 2023 г., 01:27     Переглядів Переглядів: 2323
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.447639