АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

США ліквідували одного з лідерів ІДІЛ в Сирії

Читать на русском
США ліквідували одного з лідерів ІДІЛ в Сирії
США ліквідували одного з лідерів ІДІЛ в Сирії

Американські військові внаслідок гелікоптерного рейду на північ Сирії ліквідували одного з ватажків терористичної організації "Ісламська держава". За даними США, він відповідав за підготовку терактів у Європі та на Близькому Сході.

Про це йдеться у заяві Пентагону у понеділок, 17 квітня, передає Reuters. Як зазначається, йдеться про Абд-аль-Хаді Махмуд аль-Хаджі.

Рейд був ініційований після збору розвідданих та інформації про те, що ІДІЛ планує викрадення офіційних осіб за кордоном. У ході рейду було ліквідовано ще двох ймовірних бойовиків.

Як зазначається, мирні мешканці під час операції американських військових не постраждали. Також жоден військовий США не був поранений і жоден з гелікоптерів не був збитий.

"Незважаючи на деградацію, ІДІЛ, як і раніше, може проводити операції в регіоні, і прагне завдати удару за межами Близького Сходу. Ми продовжуватимемо невпинну кампанію проти ІДІЛ", – заявив раніше генерал Майкл Курила, який очолює Центральне командування США.

Два тижні тому американські війська ліквідували Халіда Айдда Ахмада аль-Джабурі, ще одного високопоставленого ватажка Ісламської держави, який, за даними Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM), несе відповідальність за планування терактів у Європі та Туреччині.


Теги: ТерроризмТерактИсламское государствоармія СШААрмия СШАСиріяСирия

Дата і час 18 квітня 2023 г., 08:56     Переглядів Переглядів: 2262
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071837