АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

"Путін – найбагатша людина у світі": озвучено статки президента РФ

Читать на русском
"Путін – найбагатша людина у світі": озвучено статки президента РФ
"Путін – найбагатша людина у світі": озвучено статки президента РФ

Президент РФ Володимир Путін є найбагатшою людиною планети. Свої гроші він приховує за допомогою підконтрольних олігархів, а розмір його статків сягає 200 млрд доларів.

Про це, як передає The Sydney Morning Herald, заявив американський фінансист і правозахисник Білл Браудер.

"Він не зберігає гроші на своє ім’я", – пояснив експерт. Кошти розподіляються через секретну мережу підставних компаній та довірчих керівників, як показали розслідування, такі як "Панамські документи". "Інші люди виступали як його довірені особи", – пояснює Браудер.

Наприклад, коли "Палац Путіна", великий маєток вартістю мільярд доларів з краєвидом на Чорне море, був викритий безпілотниками опозиціонера Олексія Навального, офіційна лінія полягала в тому, що він належав другові дитинства Путіна та партнеру з дзюдо, олігарху Аркадію Ротенбергу.

"Якщо ви бачите олігарха зі статком у 20 млрд, найімовірніше, 10 млрд із них належать Путіну", – каже Браудер, який провів роки, просуваючи кампанію за санкції проти Кремля після смерті свого колишнього адвоката, викривача корупції Сергія Магнітського у російській в’язниці.

Браудер вважає, що Захід повинен звалитися "як тонна цегли" на країни та компанії, які допомагають Росії ухилятися від санкцій. "Наприклад, російські яхти, які були розміщені в Середземному морі, зараз стоять у марині в Дубаї чи Туреччині. Ми повинні санкціонувати ці марини, щоб будь-хто, хто коли-небудь розглядав можливість швартування російської яхти, подумав двічі", – каже він.


Теги: ДеньгимайноИмуществогрошіПутинРоссияПрезидент

Дата і час 19 квітня 2023 г., 13:10     Переглядів Переглядів: 3775
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.194891