АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Названа область України, яка найбільше постраждала від обстрілів Росією енергооб’єктів

Читать на русском
Названа область України, яка найбільше постраждала від обстрілів Росією енергооб’єктів
Названа область України, яка найбільше постраждала від обстрілів Росією енергооб’єктів

В Україні від обстрілів країною-терористкою Росією об’єктів енергетичної інфраструктури нашої держави найбільше постраждали деокуповані території та ті, де ведуться бойові дії.

Особливо великі руйнування на Херсонщині, де окупанти знищували усі енергооб’єкти.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв’ю OBOZREVATEL. Незабаром на сайті буде опубліковано повний текст інтерв’ю.

"Постраждали найбільше деокуповані території. Найбільше страждають ті території, де йде бій. Херсонщина - там просто все знищено, тобто вони (росіяни. – Ред.) відступали звідти, як вони говорили "планово", тож вони знищили там все під нуль”. Вони підірвали опори, кожен трансформатор, усе, що можна було знищити, знищено», – сказав експерт.

Він додав, що якщо на Харківщині окупанти "драпали" і не встигали знищувати енергетичні об’єкти, то Херсонщину знищено "у нуль". "І там насправді буде найскладніше. Що буде на Донеччині, то взагалі боюся думати, бо ті бої, які там йдуть, і те, що там відбуватиметься далі, – це абсолютно непередбачувано", – підсумував Харченко.

Також фахівець додав, що в Україні для повного відновлення енергетичної системи знадобиться до 5-7 років. При цьому для того, щоб відновити нормальний робочий стан, потрібно приблизно 2-2,5 роки.

Харченко зазначив: для того щоб просто відновити потужності тільки помірно-базового рівня протягом 2023-2024 років, потрібно близько $2 млрд. Але це сума не для повного відновлення, а лише на те, "щоб привести енергосистему до тями".


Теги: Херсонська областьХерсонская областьХарченко АлександрЭнергетикаУкраїнаОбстрелЕнергетикаВійнаВойнаНапад Росії на УкраїнуУкраина

Дата і час 20 квітня 2023 г., 20:09     Переглядів Переглядів: 2239
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.238051