АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

12-річна дочка найстаршої матері України благає забрати її із сім’ї

Читать на русском
12-річна дочка найстаршої матері України благає забрати її із сім’ї
12-річна дочка найстаршої матері України благає забрати її із сім’ї

Дівчинка оприлюднила повідомлення в соцмережі, в якому розповіла, що мати побиває її і знущається з неї.

Старшу матір України Валентину Підвербну із Чернігова можуть позбавити батьківських прав. Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

"Приголомшений і глибоко стурбований, впевнений, як і більшість чернігівців, публікацією, яку виклала неповнолітня дитина в соцмережах, де вона скаржиться на свою матір і просить їй допомогти. Ми миттєво відреагували на це повідомлення. Неповнолітня під час спілкування підтвердила інформацію, вказану в публікації і попросила, щоб її забрали у матері", - розповів він.

За словами Олександра Ломака, комісія склала акт оцінки рівня безпеки дитини та визначила її як небезпечний. Також заплановано позачергове засідання виконавчого комітету, де буде ухвалено рішення про негайне відібрання дитини від матері у зв’язку з загрозою її життю.

"Дитину вже оглянув фахівець, травми не виявлено. Він вилучений, він перебуває в лікарні. Подальша його доля вирішуватиметься", — повідомив Ломако.

"Вона хоче довести мене до самогубства". На що скаржиться дочка Валентини Підвербної

12-річна Анна-Марія написала повідомлення в соцмережі, в якому розповіла, що її мати зриває з неї одяг, не дає митися і прати свої речі, б’є, дряпає, обзива косоокою.

"Я довго терпіла і ось зірвалася. Я не чую від неї нормальних слів, тільки мати. Вона хоче довести мене до самогубства", - написала дитина.

валентина підвербна, найстарша мати україни, підвербна дочка, анна-марія підвербна, підвербна чернігів, дочка Валентини Підвербної qhidqhideziqxzantFullscreen

Дочка Валентини Підвербної поскаржилася у соцмережах на знущання

Що говорять у поліції про Валентину Підвербну

Правоохоронці Чернігова під час моніторингу соцмереж виявили повідомлення 12-річної мешканки міста, яка скаржиться на знущання 78-річної матері. Під час перевірки правоохоронці встановили, що дитина проживає у неналежних санітарно-гігієнічних умовах та зазнає домашнього насильства.

"Щодо цієї ж матері у листопаді 2022 року поліція вже становила адмінматеріали за частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства) та частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків) протоколи були закриті. Цього разу поліція спільно з відповідними службами знову виявила факт неналежного виконання батьківських обов’язків, а також відсутність належної турботи про здоров’я дитини та її розвиток", - йдеться у повідомленні поліції.

За неналежне виконання батьківських обов’язків на матір дівчинки склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 184 КУпАП та за частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

Дата і час 25 квітня 2023 г., 20:35     Переглядів Переглядів: 3665
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.100014