АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Царев, Святаш, Марков: На екс-нардепів завели справи про держзраду і пропаганду війни

Читать на русском
Царев, Святаш, Марков: На екс-нардепів завели справи про держзраду і пропаганду війни
Царев, Святаш, Марков: На екс-нардепів завели справи про держзраду і пропаганду війни

Колишні регіонали ховаються від слідства з Росії.

Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім нардепам від "Партії регіонів" Олегу Царьову , Дмитру Святашу та Ігорю Маркову , які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України.

На підставі нових доказів слідчі СБУ повідомили всіх трьох фігурантів про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, Царьов співпрацював із керівництвом міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення. Він "зливав" агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по Україні. Саме Царьов, як стверджує СБУ, передав окупантам докладну інформацію про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Цю інформацію Царьов отримав від Святаша, який після 24 лютого 2022 року активно виступав на підтримку Росії, за що Кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини.

Святаш також передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони територією Харківщини.

Третій екс-нардеп, який тримав нову підозру – Марков – регулярно виправдовував збройну агресію РФ проти України. СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями КК: ст. 436 (пропаганда війни) та ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі троє фігурантів перебувають на території Росії.

Служба безпеки вже повідомляла цих фігурантів про підозру у скоєнні інших злочинів проти державної безпеки України. Так, у березні 2022 року Офіс генерального прокурора повідомив Цареву про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораціоністська діяльність).


Теги: СБУМарков ИгорьСвяташ ДмитрийЦарев ОлегНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаУкраїнаУкраинаДержзрадаГосизменаПропаганда

Дата і час 11 травня 2023 г., 23:26     Переглядів Переглядів: 1914
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.086427