АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Зустріч Зеленського та Макрона: про що говорили президенти

Читать на русском
Зустріч Зеленського та Макрона: про що говорили президенти
Зустріч Зеленського та Макрона: про що говорили президенти

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з його французьким колегою Еммануелем Макроном говорили про військову допомогу Франції, її участь у "коаліції винищувачів" та вступ України до НАТО.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Наголошується, що пріоритетна увага під час зустрічі була приділена питанням надання Францією військової допомоги Україні, зокрема першочерговим потребам для зміцнення обороноздатності та захисту українського неба.

"Було обговорено практичну взаємодію з Французькою Республікою для посилення потенціалу сил оборони України, необхідного для ефективного контрнаступу та звільнення окупованих територій", - йдеться у публікації.

Крім того, Зеленський висловив сподівання, що Франція підтримає спільне рішення країн щодо "коаліції винищувачів".

Також президенти обговорили питання взаємодії щодо ефективної реалізації української формули світу.

"Глава Української держави висловив сподівання на залучення до Глобального саміту світу, який має відбутися цього року, якнайбільшої кількості країн світу, зокрема держав Глобального Півдня. Він подякував Еммануелю Макрону за його дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення Росією війни проти України та досягнення справедливого світу на основі української формули світу", – йдеться у публікації.

Порушувалося і питання підтримки Францією європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зазначається, що Зеленський особливо зазначив, що Україна очікує на конкретні політичні рішення Вільнюського саміту НАТО у відповідь на заявку України на членство в Альянсі.

"Ми очікуємо від Альянсу конкретних рішень щодо чіткого алгоритму руху України до членства в НАТО та забезпечення безпеки нашої країни на період до членства", - зазначив Президент України.


Теги: Военная помощьвійськова допомогаУкраїнаУкраинаF-16Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаНАТОФранціяФранцияЗеленскийМакрон Эммануэль

Дата і час 15 травня 2023 г., 07:31     Переглядів Переглядів: 1714
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.745867