АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Сім’я чиновника із Фонду держмайна Чердинцева володіє об’єктом культурної спадщини в Одесі

Читать на русском
Сім’я чиновника із Фонду держмайна Чердинцева володіє об’єктом культурної спадщини в Одесі
Сім’я чиновника із Фонду держмайна Чердинцева володіє об’єктом культурної спадщини в Одесі

Родина Юрія Чердинцева, який зараз очолює департамент управління держпідприємствами Фонду Держмайна України, має у власності об’єкт культурної спадщини в Одесі.

Про це свідчать дані аналітичної системи YouControl , згідно з якими Людмилі Чердинцевій - матері чиновника, належить триповерховий житловий будинок на вулиці Ольгіївській.

Згідно з Указом Міністерства культури і туризму України від 16.06.2007 р. будинок на вулиці Ольгіївській №8 було внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як об’єкт культурної спадщини.

Він був побудований в 1912 році як Прибутковий будинок Роглера, зараз там розташований банк, салон краси та інші компанії, зареєстровані за цією адресою.

Незважаючи на те, що матері Чердинцева належить багатоквартирний будинок, сам чиновник, згідно з інформацією журналістів та своєю декларацією, “голий як сокіл”.

"У нього немає ні будинку, ні квартири, ніби він живе в кабінеті, зате у нього є дві машини, п’ять біткоїнів і 33,5 тисяч доларів готівки", - повідомляли журналісти в 2020 році.

За рік до цього, 2019 року, Національне агентство із запобігання корупції проводило перевірку Чердинцева, який тоді обіймав посаду заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області. У НАЗК заявляли - до Чердинцева у них постали питання через ознаки невиконання законних вимог Національного агентства.

Наразі його підозрюють у зв’язках з одіозним керівником Фонду Держмайна Дмитром Сенніченком.

Саме Чердинцев, який на той момент ще проживав в Одесі та працював керівником Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції, вводив тодішнього голову ФДМУ до поточних справ Одеського регіону та кришував усі схеми Сенніченко. Маючи юридичну освіту та досвід роботи в Мін’юсті, Чердинцев знав, як обійти закон і давав Сенніченку поради про те, як "замести сліди".

Автор: Оксана Загорулько


Теги: МинюстМіністерство юстиції УкраїниЧердынцева ЛюдмилаУголовное делоНАЗКНацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)НАБУМошенничествомахінаціїДеклараціяДекларацииКорупціяОдесаОдессаФонд Госимущества УкраиныФонд Держмайна УкраїниЧердынцев ЮрийСенниченко Дмитрий

Дата і час 17 травня 2023 г., 13:34     Переглядів Переглядів: 2929
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0989