АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Україна до кінця року отримає ще два Iris-T, але вони не останні

Читать на русском
Україна до кінця року отримає ще два Iris-T, але вони не останні
Україна до кінця року отримає ще два Iris-T, але вони не останні

Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T збільшиться втричі. Їхня загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник, повідомляє РБК-Україна із посиланням на його слова під час телемарафону.

"На сьогодні ми маємо 2 системи (Iris-T – ред.) в Україні, 2, які були нам обіцяні ще минулого року, будуть доставлені до кінця цього року. Тобто ми матимемо 4 системи", - повідомив Мельник.

За його словами, у контракті, який було укладено між компанією Diehl та урядом Німеччини, передбачено виробництво ще 4 систем Iris-T.

"Я сподіваюся, буде якраз 4, які зараз є, 4 обіцяні та 4, які нам вдасться отримати протягом наступних півтора року. Це буде великий крок уперед", - наголосив він.

Заступник міністра також зазначив, що під час розмови з керівником компанії той запевнив, що незважаючи на інші замовлення, Україна - пріоритет номер один, а всі поставки Україні на першому місці.

"Ви бачите, росіяни намагаються виснажити нашу систему дронами, щоб ми використали дорогоцінні ракети. Так само і тут виробництво вдалося розширити. Тому я думаю, що незабаром не лише Київ буде захищений, а й інші великі та менші міста України", - наголосив Мельник. .

Система ППО Iris-T

Днями Німеччина повідомила, що розпочала підготовку найбільшого пакету військової підтримки для України. Він включає артилерію, засоби ППО, бойові броньовані машини та військово-інженерні кошти на суму понад 2,7 млрд. євро.

Спочатку в Міністерстві закордонних справ Німеччини повідомили, що до пакету увійдуть 4 системи IRIS-T SLM. Однак через деякий час додали , що нададуть Україні ще 4 установки на додаток до анонсованих.

Україна до кінця року отримає ще два Iris-T, але вони не останні qhiddxiqkdidrzant


Теги: військова допомогаВоенная помощьМЗС УкраїниМИД УкраиныМельник АндрейНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗРК IRIS-T SLM

Дата і час 20 травня 2023 г., 22:47     Переглядів Переглядів: 2353
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.31131