АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Олег Татаров підпорядкував собі більшість правоохоронних органів - Бутусов

Читать на русском
Олег Татаров підпорядкував собі більшість правоохоронних органів - Бутусов
Олег Татаров підпорядкував собі більшість правоохоронних органів - Бутусов

Заступник глави Офісу Президента Олег Татаров збудував вертикаль контролю за більшістю правоохоронних органів в Україні. Про це у своєму відео на своєму каналі заявив головний редактор видання Цензор. Ні, військовий аналітик Юрій Бутусов, пише Дело .

За його словами, у підпорядкуванні Татарова через близьких людей у керівництві цих структур перебувають Державне бюро розслідувань, Національна поліція, Бюро економічної безпеки, слідче управління СБУ.

«Якщо порахувати, яку шалену кількість різних структур безпосередньо контролює Татаров, ще й до цього контролює суди, то такого корупційного монстра не було ні за Порошенка , ні за Януковича. Це гіперконцентрація в руках людини, яка сама по собі була корупціонером, тому що я нагадаю, що Татаров був люстрований, він був одним із катів Євромайдану, він був учасником придушення протестів у 2013-14 роках, і зараз має такі повноваження, про які його тодішній шеф міністр внутрішніх справ Захарченко навіть не мріяв», - зазначив Бутусов.

За його словами, за допомогою корупційних схем, збудованих Татаровим у правоохоронних органах, влада рятує своє оточення від будь-яких кримінальних справ, не даючи їм руху.

«І голова окружного адміністративного суду Вовк, і Олег Татаров, у якого також є партнер зараз у Москві Портнов, і Вадим Слюсарєв, який є одним із кураторів митниці та прикордонної служби, і Ілля Павлюк — теж один із кураторів митниці — це все більша купа вирішував“, яких у бізнесі знають. Кожен бізнесмен знає Данила Гетьманцева, який є автором цієї корупційної схеми блокування податкових накладних і фактично рекету бізнесу. Тобто все це працює в одній зв’язці, всі ці схеми загальновідомі», — підкреслив Бутусов.

Раніше на своїй сторінці у Facebook він також описував, як Татаров знищує військову поліцію під час війни та виступає всупереч позиції міністра оборони та головкому ЗСУ щодо реформування цього органу.

«15 лютого 2022 року 34 народні депутати Слуги народу подали законопроект 6569-1 „Про військову поліцію“. Спочатку там було передбачено надання всіх необхідних повноважень. Цей законопроект повністю підтримали міністр оборони Олексій Рєзніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Але раптом слуги народу почали цей законопроект гальмувати. Замість голосування створили у вересні 2022-го робочу групу, запросили туди військових, юристів, які воюють на фронті, і всі військові заявили, що потрібно негайно приймати і створити на базі ВСП повноцінну військову поліцію на основі доктрини НАТО», - написав Бутусов.

На його думку, за гальмуванням процесу та викиданням із законопроекту функцій та повноважень для військової поліції стоїть Татаров, оскільки законопроект мав забрати частину повноважень у ГБР та Нацполу. «Татаров вдує у вуха Зеленського, що не можна перед виборами посилювати найпопулярнішу постать в Україні — Залужного. А насправді Татаров хоче зберегти під своїм контролем усю правоохоронну діяльність, бо в нього такі повноваження, яких у жодного силовика ні за Януковича, ні за Порошенка не було взагалі. Звичайно, оскільки Залужний далеко, а Татаров на доповідях щодня, то його думка про військову поліцію перемагає. Ну і на кожного депутата у нього збирається компромат», — написав Бутусов.

Тому ніякі посилання на стандарти НАТО не працюють. Бо Татаров — адвокат і партнер Андрія Портнова , тіньового куратора судової влади України, який зараз перебуває в Москві, і поступатися повноваженнями вони не збираються нікому.

У мене питання до депутатів одне — ви для армії працюєте чи для Татарова? Ви ж не Залужному повинні дати військову поліцію, ви армії повинні дати військову поліцію, армії, яка вас захищає і завдяки якій ви роками сидите та витрачаєте час та гроші платників податків. І не думайте, що про саботуючих закон суспільство забуде» — підсумував головний редактор Цензора.

skelet.info


Теги: ВСУЗСУКорупціяПортнов АндрейЗалужный ВалерийНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаГетманцев ДаниилПавлюк ИльяНацполіціяНацполицияДБРТатаров ОлегСБУОфіс президента УкраїниОфис Президента УкраиныУкраїнаУкраина

Дата і час 22 травня 2023 г., 18:44     Переглядів Переглядів: 2082
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.485948