АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Києві шанувальники «руського миру» вимагали гроші у військового. Їх затримала поліція

Читать на русском
У Києві шанувальники «руського миру» вимагали гроші у військового. Їх затримала поліція
У Києві шанувальники «руського миру» вимагали гроші у військового. Їх затримала поліція

Бандити вибивали неіснуючий борг.

Правоохоронці затримали злочинну групу за здирство неіснуючого боргу у військовослужбовця ЗСУ. Зловмисники застосовували фізичне насильство до потерпілого, стежили за ним, загрожували його родині та обіцяли "проблеми на службі", повідомляє прес-служба Нацполіції.

До правоохоронців звернувся військовослужбовець ЗСУ та повідомив, що у нього вимагають 33 тисячі доларів неіснуючого боргу. Здирники постійно телефонували заявнику, переслідували, погрожували йому та його родині.

Під час зустрічі на одній із АЗС Києва фігуранти побили потерпілого та вимагали його як запоруку для повернення "боргу". Після численних погроз вони змусили чоловіка написати боргову розписку щодо повернення 33 тисяч доларів.

Крім того, щоб убезпечити себе, змусили на камеру сказати, що він справді винен гроші і написав розписку без будь-якого тиску на нього. При цьому йому сказали передати наступного дня 4000 доларів, інакше – борг зросте вдвічі і становитиме 66 000 доларів.

Поліцейські встановили коло осіб, які безпосередньо займалися вимаганням коштів. Двох основних фігурантів було затримано безпосередньо під час передачі частини "боргу" – 4000 доларів.

У ході проведення обшуків були вилучені автомобілі, комп’ютерна техніка, боргові розписки, що використовувалися в злочинній діяльності. Крім того, було виявлено символіку так званої "ДНР", форму військовослужбовця РФ, російський прапор, бронежилети, а також зброю та боєприпаси.

Зловмисників повідомлено про підозру у здирстві. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.


Теги: МошенникиШахраїВымогательствовимагання грошейзадержаниезатриманняРуський мирРусский мирВоеннослужащиеВійськовіКиївКиев

Дата і час 22 травня 2023 г., 23:04     Переглядів Переглядів: 2578
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065339