АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Що відбувається на ЗАЕС

Читать на русском
Що відбувається на ЗАЕС
Що відбувається на ЗАЕС

Запорізька АЕС наразі не працює й продовжує живитись від української електромережі. Росіяни тим часом використовують територію станції для нанесення ударів по Енергодару й підконтрольних Україні територіях.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

"Там (на ЗАЕС, -ред.) перебувають представники МАГАТЕ. Знаю, що росіяни використовують територію ЗАЕС як майданчик, з якого наносять удари й по Енергодару, і по території, що контролюється зараз Україною. Також нам відомо про те, що там є скупчення техніки та озброєння", - розповів Малашко.

Водночас голова ОВА відзначив, що ворог не проводив евакуацію персоналу. Останні продовжують роботу в штатному режимі.

Провокація на ЗАЕС

Варто відзначити, що, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, російські окупанти готують провокацію на ЗАЕС. Для цього росіяни можуть здійснити імітацію удару по об’єктах станції. Після ударів й аварійного витоку радіоактивних речовин, ворог, у звичній для нього манері, може спробувати звинуватити в цьому Україну.

"Я не можу про це нічого сказати, бо це, ймовірно, якась оперативна інформація, яку вони отримали від своїх джерел. З того, що я бачу на сьогодні - рівень радіації в нормі як на самій станції, так і загалом на території області", - відповів Малашко на інформацію від ГУР.

Наразі в Запорізькій області, як розповів голова ОВА, відпрацьовуються всі необхідні плани й протоколи на випадок вищезгаданої провокації.

"Це без прив’язки до того, коли це трапиться. Крім того, наприкінці цього - на початку наступного тижня ми будемо проводити планові навчання разом з ДСНС саме з цих питань", - додав Малашко.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаМалашко ЮрийЗапорожская областная филармонияЗапорізька областьоккупантыокупантиМАГАТЭЗАЭСЗАЕС

Дата і час 02 червня 2023 г., 14:18     Переглядів Переглядів: 2154
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.363209