АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 8°C
Харків: 8°C
Дніпро: 8°C
Одеса: 8°C
Чернігів: 9°C
Суми: 8°C
Львів: 4°C
Ужгород: 8°C
Луцьк: 4°C
Рівне: 3°C

Держспоживслужба закликала не їсти рибу невідомого походження у всіх постраждалих від затоплення регіонах

Читать на русском
Держспоживслужба закликала не їсти рибу невідомого походження у всіх постраждалих від затоплення регіонах
Держспоживслужба закликала не їсти рибу невідомого походження у всіх постраждалих від затоплення регіонах

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів закликала жителів постраждалих від затоплення регіонів України не їсти неперевірену рибу.

Заклик з’явився у Фейсбуці відомства.

За його даними, внаслідок руйнування Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах. А її переробка та споживання може спричинити харчові отруєння, зокрема ботулізм – дуже небезпечне та у багатьох випадках смертельне захворювання.

"Рекомендуємо найближчим часом утриматися від придбання та вживання в їжу свіжовиловленої риби, в’яленої або сушеної, не тільки в Херсонській області, а й в інших постраждалих регіонах. Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солона, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, включаючи ботулізм, паразитів та небезпечні хімічні речовини", - сказано у пості.

Служба пропонує дотримуватися таких рекомендацій:

  • не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю;
  • купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть у торгових закладах, звертати увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності;
  • бажано вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю;
  • не вживати консерви за найменшої підозри на недоброякісність, не використовувати продукцію зі здутих банок.

У разі появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

У службі нагадали, що реалізація живої риби повинна проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог: кожна партія риби живої повинна надходити на ринки з товарно-транспортними накладними та супровідними ветеринарними документами, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії .

Скріншот із Фейсбуку Держспоживслужби dqxikeidqxitkant


Теги: гибель рыбыПідрив Каховської ГЕСГоспотребслужбаДержспоживслужба

Дата і час 13 червня 2023 г., 16:55     Переглядів Переглядів: 1890
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Чи вірите ви, що Дональд Трамп зможе зупинити війну між Росією та Україною?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.045574