АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

"Золоті" двері та підрядники-кримінальники: як у Києві завищують ціни на ремонт укриттів

Читать на русском
"Золоті" двері та підрядники-кримінальники: як у Києві завищують ціни на ремонт укриттів
"Золоті" двері та підрядники-кримінальники: як у Києві завищують ціни на ремонт укриттів

За даними журналіста Юрія Ніколова, профільні департаменти Київської міської державної адміністрації проводять закупівлі за цінами, які перевищують ринкові вдвічі. Як з’ясував Фокус, деякі підрядники проходять у справах, пов’язаних із присвоєнням бюджетних грошей.

Журналіст проекту "Наші гроші" Юрій Ніколов, який раніше публікував розслідування про закупівлю продуктів харчування для військових за завищеними цінами , опублікував міні-розслідування щодо тендерів із капітального ремонту тимчасових укриттів у Києві. Про це він 14 червня написав на своїй Facebook-сторінці.

Ніколов навів у приклад кілька тендерів. Так, журналіст звернув увагу, що на вулиці Івана Павла II, 19. провели закупівлю на капітальний ремонт підвальних приміщень підсумковою вартістю майже 2 млн грн.

Журналіст зазначив на кошторис, де зазначено, що 286 тисяч гривень припадає на металопластикові двері Steko за ціною 6 500 гривень за один квадратний метр, що вдвічі ринковою вартістю. Fullscreen eiqrrihuidant

"Звертаю вашу увагу - це ціна за квадратний метр дверей, а не за всі двері. Тому що двері мають площу більше ніж 1 кв м. Наприклад, ось такі двері площею 1,8 кв м продаються в "Епіцентрі" по 6 881 гривень за цілі двері, тобто вартість одного квадратного метра цих дверей становить 3 800 гривень, а це майже вдвічі дешевше за "тендерний" квадрат", - зазначив Ніколов.

Крім того, згідно з кошторисом, Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської районної Київської держадміністрації готове заплатити за штукатурку Knauf по 13,80 за кілограм без ПДВ, що також перевищує ринкову ціну. Fullscreen

"Лезем до "Лєрого марлену" — там вона по 259 гривень за тридцятикілограмову пачку. Тобто по 8,63 гривні за кілограм. Знову майже вдвічі дешевше. І на цю штукатурку в кошторисі припадає 201 тисяча гривень. За моїми підрахунками тільки за цими двома позиціям "дельта" між тендерною та ринковою ціною становить близько 200 тисяч гривень. При цьому вартість нанесення штукатурки на стіну та встановлення дверей у кошторисі вказано окремо, тобто ціна за роботи не входить до ціни товару", - зазначив журналіст.


Теги: ЦеныЦіниубежищеукриттяКиевКиївНиколов Юрий

Дата і час 15 червня 2023 г., 01:56     Переглядів Переглядів: 1917
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.564916