АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Подробиці конфлікту Пригожина та Шойгу

Читать на русском
Подробиці конфлікту Пригожина та Шойгу
Подробиці конфлікту Пригожина та Шойгу

Між одіозним власником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним та російським міністром оборони Сергієм Шойгу знову вибухнув скандал. Пригожин звинуватив голову Міноборони РФ в ударі по позиціях "вагнерівців" у тилу та оголосив свій "похід справедливості".

РБК-Україна зібрала всі подробиці чергового скандалу у російській "верхівці".

Що сталося

Сьогодні ввечері російські паблики почали повідомляти про нібито приїзд Шойгу до Ростова разом із силовиками для підготовки заходів з приводу ПВК "Вагнера". Роспабліки писали, що "вагнерівців", які відмовилися підписувати контракти з Міноборони РФ, затримуватимуть, а тих, хто чинитиме опір, - ліквідуватимуть.

Пізніше ввечері пов’язані з ПВК "Вагнера" паблики заявили про нібито удар російських військ по тилових позиціях "вагнерівців", а також опублікували відео нібито його наслідків.

Як відреагував Пригожин

Після удару прес-служба Пригожина виклала у своєму Telegram-каналі записи коментарів власника ПВК. Пригожин звинуватив Шойгу в ударі по "вагнерівцям" і заявив про велику кількість загиблих та поранених.

"Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ударів, ракетних ударів по наших тилових таборах... Зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено... Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня ", - говорив він у викладених у мережу аудіозаписах.

Водночас Пригожин наголосив, що його дії не є військовим переворотом, назвавши це "маршем справедливості. Власник ПВК також додав, що Шойгу нібито втік із Ростова, злякавшись помсти за удар.

Що кажуть у Шойгу

Міністерство оборони РФ виступило із заявою у відповідь на звинувачення Шойгу, зазначивши, що всі його слова є "інформаційною провокацією" і не відповідають дійсності. Заперечували у відомстві Шойгу та правдивість відео з нібито наслідками удару.

Кремль поінформований про конфлікт

Спікер Кремля Дмитро Пєсков розповів, що російського диктатора Володимира Путіна вже поінформували про ситуацію, яка розгортається навколо Пригожина. Він зазначив, що зараз роблять "усі необхідні кроки".

Тим часом, Федеральна служба безпеки РФ порушила проти Пригожина кримінальну справу за фактом "заклику до збройного повстання". А Національний антитерористичний комітет РФ вимагає, щоб Пригожин "негайно припинив протиправні дії".

У той же час російське ЗМІ " Важливі історії " з посиланням на джерело в Кремлі пише, що адміністрація Путіна має паніку через витівку Пригожина і там не виключають громадянської війни. Кремль нібито ще тиждень тому дізнався, що власник ПВК може "щось готувати".

У Ростовській області оголосили план "Фортеця"

Російський Telegram-канал "Baza" повідомляє, що у Ростовській області РФ у низці відділень поліції оголосили план "Фортеця".

Цей план передбачає екстрений збір особового складу та взяття під контроль особливо важливих об’єктів силових відомств. Також план передбачає готовність до відбиття зовнішнього нападу.

Тим часом на вулицях Ростова помітили бронетехніку.

У РФ різко впали акції компаній

Акції російських компаній різко обвалилися на тлі скандалу між Пригожіним та Шойгу.

"Нічого не відбувається"? У Пригожина та Шойгу знову виник конфлікт: усі подробиці

Силовиків у Москві підняли по тривозі

Російська служба BBC з посиланням на джерела в спецслужбах РФ повідомила , що силовиків у Москві підняли по тривозі, а на трасі Москва-Воронеж-Ростов ФСБ разом із СОБРом виставляють блокпости.

За даними ЗМІ, тим, хто чергує на блокпостах, наказали відкривати вогонь, якщо буде загроза.

Як реагують в Україні

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов відреагував на ситуацію в Росії, заявивши, що сталося те, що українська розвідка говорила довгий час.

"Рашисти почали гризти один одного за владу та гроші. Пригожин загрожує "йти походом" на Москву. Шойгу, за його словами, втік з Ростова, щоб не стати жертвою в розправі... А тепер слово за нашими підготовленими штурмовими бригадами, які на плечах загарбників звільнять Україну і ті території, які захочуть бути у складі могутньої, непереможної та славетної нашої країни", - написав він у своєму Telegram-каналі .

На події в РФ відреагував і Російський добровольчий корпус, який воює на Україні. Там нагадали, що у вищих ешелонах влади РФ постійно зростала напруга, а санкції та провали на фронті лише посилили ці процеси.

"І ось ми маємо: амбітного, розсердженого, популярного в народі та військовому середовищі патріота, який має власну приватну армію; деморалізоване затягнутою кривавою війною населення і невиразну політичну владу. Готуємося!", - написав РДК у своєму Telegram-каналі .

Чому Пригожин скандалить із Шойгу

Конфлікт між російськими "полководцями" Пригожиним і Шойгу тягнеться давно, але посилюватись він почав під час боїв за Бахмут, де "вагнерівців" використовували як головну ударну силу та фактично "гарматне м’ясо".

Пригожин неодноразово звинувачував Міноборони та Генштаб РФ у бездіяльності та відмові надавати достатню кількість снарядів та боєприпасів "вагнерівцям". Також Пригожин заявляв, що при виході ПВК "Вагнера" з Бахмута їхні підрозділи ледь не потрапили до засідки армії РФ.

Новий виток скандалу почався після того, як Міноборони РФ вирішило забрати у свого підпорядкування всіх "добровольців", наказавши всім бійцям російських ПВК підписати контракт із відомством Шойгу. Пригожин публічно відмовився це робити.

У Зеленського та Резнікова теж відреагували на події в РФ

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на своїй сторінці в Twiiter на події, що розгортаються в РФ. Подоляк назвав ситуацію "класикою російської поезії".

"Класична російська поезія... Смутні часи наступають. Лжеволодимир опинився на престолі. Опричники йдуть ставити запитання: чи є у нас Цар і чи справжній він? Історичний процес завжди незворотний", - написав він.

В українському Міноборони прокоментували події в РФ лаконічно. "Ми спостерігаємо", - написало відомство на сторінці Twitter .


Теги: ЧВК ВагнераМіноборони РФМинобороны РоссииКонфликтПригожинЕвгений ПригожинШойгу Сергей

Дата і час 24 червня 2023 г., 00:21     Переглядів Переглядів: 2242
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.613787