АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Зеленський: більшість країн ЄС вже підтримали інтеграцію України

Читать на русском
Зеленський: більшість країн ЄС вже підтримали інтеграцію України
Зеленський: більшість країн ЄС вже підтримали інтеграцію України

У суботу, 1 липня, премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес підписав у Києві спільну заяву щодо підтримки європейської та євроатлантичної перспективи України. Тобто більшість країн Євросоюзу, а саме 21, вже підтримали нашу перспективу, зокрема і в питанні про членство в НАТО.

Про це у вечірньому зверненні до українського народу повідомив Президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що цей день завершив на Рівненській АЕС, де провів чергове виїзне засідання Ставки.

Про засідання Ставки

"Ключові питання безпеки в північних регіонах нашої держави, наші заходи на посилення безпеки.Усе, що стосується і кордону, наших сил ОСУВ "Північ", і українських стратегічних обʼєктів, таких як Рівненська атомна станція, на якій, власне, і відбулася Ставка", – зазначив глава держави.

Також він повідомив, що на засіданні було доповіді розвідки, Головнокомандувача ЗСУ, командувача ОК "Північ", керівника Прикордонної служби, міністра внутрішніх справ, голови обласної державної адміністрації Рівненщини – щодо соціальних питань та потреб людей. Крім того, доповідали і керівник "Енергоатому" Котін та директор Рівненської АЕС.

"Загалом детально пропрацювали не тільки все, що стосується фізичної безпеки наших стратегічних об’єктів та північних областей, а й таких чутливих питань, як кібербезпека. Дякую кожному й кожній у Рівненській області й тут, на Рівненській АЕС, та по всьому периметру нашого північного кордону, хто дбає про безпеку України та наших людей", – підсумував Глава держави.

Про міжнародну підтримку України

Президент нагадав, що 1 липня було опубліковано черговий пакет санкцій України проти тих, хто допомагає Росії вести цю терористичну війну.

"Зокрема, є санкції проти майже 300 юридичних і майже 200 фізичних осіб. І це не лише громадяни Росії. Усі, хто у світі допомагатиме агресору, отримають відповідь України та всього світу", – зазначив Зеленський.

Окрім того, цього дня з візитом в Україні побував прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, що Президент назвав дуже символічним, оскільки це також перший день початку іспанського головування в Раді Євросоюзу.

"Це однозначно свідчить про нову реальність. Наш спільний європейський дім ніколи не можна було уявити повноцінним без України. І зараз же ми досягли й на політичному рівні того, що європейські справи без України вже не розглядаються", – переконаний український лідер.

За його словами, візит Санчеса свідчить і про пріоритети іспанського головування, і про нашу співпрацю.

"Я дякую тобі, Іспаніє, за підтримку – оборонну, політичну, економічну! Окремо хочу подякувати за повагу й допомогу нашим людям, які знайшли прихисток в Іспанії, рятуючись від бойових дій в Україні. Вірю, що скоро зможемо забезпечити всі необхідні умови, щоб наші люди поверталися додому, в Україну", – наголосив Зеленський.

Він також повідомив, що з іспанським прем’єром було підписано спільну заяву щодо підтримки європейської та євроатлантичної перспективи України.

"І це вже 21-ша така заява, тобто більшість підтримала нашу перспективу, зокрема і в питанні про членство в Альянсі… Бельгія, Данія, наші друзі з Естонії, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, це Латвія, це Литва, Нідерланди, Німеччина, це Норвегія та Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція. Дякую всім вам!" – зазначив Глава держави.

Про підвищення тарифів на воду

Насамкінець Президент прокоментував рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на воду та водопостачання, яке набуло чинності 1 липня. Зеленський назвав його ганебним.

"Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть", – запевнив Зеленський.


Теги: ІспаніяИспанияПедро СанчесЕвросоюзЄвросоюзНАТОЗеленскийНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 01 липня 2023 г., 23:35     Переглядів Переглядів: 1868
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.164888