АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Севастополь зазнав найінтенсивнішої з початку травня атаки безпілотників

Читать на русском
Севастополь зазнав найінтенсивнішої з початку травня атаки безпілотників
Севастополь зазнав найінтенсивнішої з початку травня атаки безпілотників

Так званий губернатор окупованого Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що в ніч на 16 липня місто було атаковане безпілотними літальними апаратами.

Про це він повідомляє в Telegram.

За словами Развожаєва, флот РФ спільно з силами протиповітряної оборони відбили нічну атаку безпілотників на Севастополь над морем у районі Херсонесу, в районі Севастопольської бухти та Балаклави.

“Над морем збили 1 БпЛА і 5 знешкодили силами РЕБ. Також знищено 2 надводні безпілотники на зовнішньому рейді. Атака була масованою і тривалою. За всіма цілями наші військові відпрацювали над морем, і на підході до бухт”, – пише Развожаєв.

Пізніше Развожаєв заявив, що одного з безпілотників було збито в районі мису Манганарі. 

“Разом цієї ночі збили два БпЛА і п’ять знешкодили силами РЕБ. Також було знищено два надводні безпілотники на зовнішньому рейді», — уточнив він.  

Развожаєв додав, що постраждалих і руйнувань внаслідок атаки безпілотників немає. Пізніше він написав, що над Чорним морем був пригнічений ще один восьмий безпілотник. За його інформацією, флот намагався його знищити. 

Мешканці почали скаржитися у соцмережах на вибухи у районі Севастополя близько третьої години ночі. За даними каналу Shot, на той час було чути, як мінімум, дві «сильні бавовни» з боку Севастопольської бухти. Канал «ЧП Севастополь» опублікував кілька відео зі звуками вибухів та стріляниною по безпілотниках. 

Канал «Рыбарь» повідомив, що атака почалася з першої години ночі, до восьмої ранку він нарахував як мінімум дев’ять літальних апаратів і два катери. За припущенням автора каналу, БпЛА в районі Балаклави могли прямувати до теплоелектростанції та зенітних установок у Козачій бухті, а безекіпажні катери вдалося знищити за 100 метрів від бонових загороджень.

Канал пише, що ЗСУ змінили район запуску БпЛА — якщо раніше це була Одеса, то цього разу зліт був з півдня Одещини, де знаходиться аеродром Арциз. З того ж району біля гирла Дунаю вийшли і два морські дрони.


Теги: Развожаев МихаилНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБПЛААтакаСевастополь

Дата і час 17 липня 2023 г., 12:32     Переглядів Переглядів: 2490
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.137491