АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Politico: Угорщина проти створення фонду підтримки армії України на 20 млрд євро

Читать на русском
Politico: Угорщина проти створення фонду підтримки армії України на 20 млрд євро
Politico: Угорщина проти створення фонду підтримки армії України на 20 млрд євро

Угорщина виступила проти пропозиції Євросоюзу створити довгостроковий фонд обсягом до 20 млрд євро для підтримки армії України.

Про це повідомляє Politico.

У четвер міністри закордонних справ країн ЄС зустрілись у Брюсселі та вперше обговорили пропозицію щодо виділення щонайменше 5 млрд євро на рік протягом наступних чотирьох років, щоб допомогти покрити витрати країн ЄС на купівлю і передачу зброї для України та підготовку українських військових.

Але під час зустрічі Угорщина, яка стверджувала, що Україна повинна припинити бойові дії, заявила, що заперечуватиме проти створення фонду доти, доки Україна не виключить суперечливий угорський банк OTP зі свого списку "спонсорів війни".

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не надаватиме більше грошей для так званого Європейського фонду миру, який Брюссель використовує для субсидування поставок зброї в Україну.

"Ми не можемо вести переговори про нові фінансові зобов’язання щодо ЄФМ, поки не буде вирішено питання з OTP", - заявив Сійярто в четвер.

Зазначимо, що наразі ЄС виділив близько 4 млрд євро на фонд з моменту вторгнення Росії в Україну. Але чиновники хочуть створити більш стабільне джерело грошей, щоб уникнути необхідності постійно вести складні розмови про поповнення скарбниці.

Додамо, що намагання створити багаторічний фонд є частиною ширших зусиль Заходу, спрямованих на те, щоб надати Україні більш постійні гарантії безпеки.


Теги: OTP BankОТП БанкСийярто ПетерУгорщинаВенгрия

Дата і час 21 липня 2023 г., 08:21     Переглядів Переглядів: 1804
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.09356