АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Нацгвардійця засудили до 12 років тюрми за державну зраду

Читать на русском
Нацгвардійця засудили до 12 років тюрми за державну зраду
Нацгвардійця засудили до 12 років тюрми за державну зраду

Рішенням суду військовослужбовця Національної гвардії України засуджено за держзраду до 12 років ув’язнення. Прокурори у суді довели, що з грудня 2019 року військовослужбовець співпрацював зі спецслужбою РФ та передавав їй інформацію військового характеру. Саме при спробі передачі ворогу таємної інформації зрадника затримали.

Про це, як передає , йдеться у повідомленні прес-служби Офісу генерального прокурора та інформації СБУ.

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора військовослужбовця Нацгвардії України визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні генпрокуратури.

Зазначається, що з грудня 2019 року засуджений співпрацював зі спецслужбою РФ. Він збирав та передавав їм відомості військового характеру, надаючи допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Згідно з інформацією СБУ, зрадником виявився екс-командир взводу в одному із центрів підготовки підрозділів Національної гвардії. Він був завербований кадровим співробітником ГРУ, який представлявся Сергієм Приваловим.

Запроданцю було обрано псевдонім “Річард” та визначено ключові завдання розвідувально-підривної діяльності проти України. Він збирав інформацію про іноземну військову допомогу підрозділам Нацгвардії, зокрема щодо бойової підготовки українських воїнів. Співробітники СБУ затримали агента  на спробі переправлення таємної інформації російському ГРУ.

Нагадаємо, у Київській області двох пожежників-рятувальників підозрюють у добровільному переході на бік ворога при окупації смт. Іванків. Встановлено, що за співпрацю з ворогом чоловіки отримали керівні посади у захопленому структурному підрозділі ДСНС. За сприяння зрадників трьох мешканців селища було захоплено в полон.


Теги: ПриговорАгент РФДержзрадаГосизменаНацгвардіяНацгвардия

Дата і час 04 серпня 2023 г., 15:23     Переглядів Переглядів: 1838
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.828621