АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Сотні мільйонів: партери Путіна заробляють на окупованих територіях, — росЗМІ

Читать на русском
Сотні мільйонів: партери Путіна заробляють на окупованих територіях, — росЗМІ
Сотні мільйонів: партери Путіна заробляють на окупованих територіях, — росЗМІ

За даними російських журналістів, підряди у чотирьох "нових регіонах Росії", які за фактом є окупованими українськими територіями, полягають із компаніями, які мають тісні зв’язки з російською владою та особисто з главою Кремля.

Спаринг-партнер президента Росії Володимира Путіна та люди з оточення його кума, колишнього нардепа Віктора Медведчука одержують значні доходи на окупованих територіях. Вони здійснюють постачання товарів за цінами, що часто перевищують ринкові на 10-25%. Такого висновку дійшли журналісти російських видань "Співрозмовник" та "Можемо пояснити" у спільному розслідуванні, опублікованому 15 серпня.

Так, компанія, пов’язана з другом Володимира Путіна Владиславом Косенком, отримала суму в 95 млн рублів від окупаційної влади Херсонської області. ТОВ "Приазов’я інвест", де Косенко є головою ради директорів, займатиметься ремонтом пансіонату під назвою "Експрес", де раніше розміщувалися службовці Росгвардії. 9 червня 2023 повідомлялося, що по об’єкту вдарили ракетами Storm Shadow .

Наслідки передбачуваного удару ракетами Storm Shadow eiqduikeizant

У минулому Косенко був спаринг-партнером Путіна з дзюдо і входив у коло спілкування Володимира Барсукова (також відомого як Кумарін), який мав авторитет у Петербурзі. Косенко також раніше обіймав посаду головного федерального інспектора з Тверської області.

Втім, судячи зі складу керівництва компанії — Косенко, не єдиний колишній чиновник. Першим заступником голови ради директорів є колишній віце-губернатор Кубані Михайло Курков. Раніше він обіймав посаду голови правління ПАТ "Криммолоко", який є найбільшим молочним комбінатом на території окупованого Криму.

До складу керівництва організації також увійшов Анатолій Касаткін. Раніше він займав високу позицію у компанії "Росатом", де був заступником директора Галузевого центру капітального будівництва цієї корпорації.

Проте найдивовижнішою знахідкою стала постать Олени Зарембінської. На даний час вона відповідальна за будівництво в окупованому Генічеську, незважаючи на те, що лише кілька років тому вона обіймала посаду начальника управління ФСВП Росії.

"У цьому відомстві Зарембінська відповідала за організацію виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. На цій посаді вона, наприклад, запам’яталася висловлюванням про те, що направлення ув’язнених на примусові роботи до Арктики – нормальна та законна справа", - йдеться у розслідуванні.

Інша компанія, пов’язана з Романом Беленком, колишнім заступником голови Дубни у Підмосков’ї, отримала суму в 232 млн рублів. Ця фірма займатиметься охороною освітніх закладів в окупованій частині Запорізької області.

Компанія, що належить Антону Тарантінову, який також є кандидатом у депутати Запорізької області від партії "Єдина Росія", отримала 125 млн. рублів за охорону місцевих шкіл.

Політична організація "Нові регіони" порушує антикорупційне законодавство Російської Федерації, надаючи підряди компаніям, які належать місцевим чиновникам. Наприклад, компанія під назвою "Агроарсенал-3", одним із власників якої є Сергій Золотарьов – колишній депутат партії "Опозиційна платформа – за життя" та справжній заступник голови адміністрації Мелітополя, здійснюватиме постачання продуктів до шкіл Запоріжжя.

Як пишуть журналісти, інформаційне агентство "ТАРС" зазначало, що Золотарьов обіймає посаду заступника голови адміністрації Мелітополя, а у квітні він додатково став секретарем регіонального підрозділу партії "Єдина Росія". Незважаючи на це, він продовжував брати активну участь у державних контрактах і заробив понад 66 мільйонів рублів з березня лише за постачання продуктів.


Теги: Единая РоссияБеленко РоманТарантинов АнтонЗарембинская ЕленаРосатомКасаткин АнатолийПАО КрыммолокоКурков МихаилБарсуков ВладимирРосгвардіяРосгвардияКосенко ВладиславООО Приазовье инвестМедведчук ВікторМедведчук ВикторМедведчукокупаціяОккупацияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПутин

Дата і час 15 серпня 2023 г., 18:23     Переглядів Переглядів: 2319
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063531