АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Суд пом’якшив запобіжні заходи двом обвинуваченим зі справи про вбивство військовослужбовця в Києві

Читать на русском
Суд пом’якшив запобіжні заходи двом обвинуваченим зі справи про вбивство військовослужбовця в Києві
Суд пом’якшив запобіжні заходи двом обвинуваченим зі справи про вбивство військовослужбовця в Києві

Голосіївський районний суд Києва продовжив до 12 жовтня 2023 року запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою відносно обвинувачених у причетності до резонансного інциденту з бійкою та стріляниною на проспекті Академіка Глушкова в Києві зразка осені 2022 року, коли загинув 34-річний військовослужбовець Олексій Щербина.

Відповідне рішення 14 серпня постановила колегія служителів Феміди у складі головуючого Юрія Токмана та суддів-учасників - Наталії Дмитрук і Олександра Бойка.

 tdiqtidqridkant

(Зліва направо: Леонід Ігнатенко, Вячеслав Вільцанюк та Ігор Котирло)

Згідно його тексту, 27-річному Вячеславу Вільцанюку, що здійснив фатальний постріл у військового та обвинувачується в скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів (п.7 ч.2 ст.115 КК України), продовжено термін безальтернативного тримання під вартою в СІЗО.

(Вячеслав Вільцанюк)

Одночасно із цим, судді дійшли висновку щодо можливості пом’якшення "запобіжників" двом учасникам конфлікту - раніше неодноразово судимому 41-річному Леоніду Ігнатенко та 24-річному Ігорю Котирло. Останнім, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, за наслідками бійки зі стріляниною на Теремках інкримінується злісне хуліганство (ч.4 ст.296 КК України). Суд постановив, що вони можуть бути звільнені з-під варти з подальшим носінням електронних засобів контролю у випадку внесення грошової застави в розмірі 805,2 тис. грн. за кожного з обвинувачених.

(Леонід Ігнатенко та Ігор Котирло)

Нагадаємо, що в стінах Київського СІЗО Ігнатенко, Котирло та Вільцанюк утримуються з кінця жовтня 2022 року. Згідно з версією слідства, ці обвинувачені відпочатку "закусилися" з військовослужбовцем Щербиною через питання першочерговості проїзду, а надалі - гуртом побили останнього і поцілили в нього з вогнепальної зброї.

(Олексій Щербина та місце його вбивства)

detective-info.com.ua


Теги: СІЗОСИЗОарештАрестКотырло ИгорьВильцанюк ВячеславИгнатенко ЛеонидБойко АлександрДмитрук НатальяТокман ЮрийПогибшиеЩербина АлексейстрілянинаСтрельбабійкаДракавбивствоУбийствоКиївКиев

Дата і час 16 серпня 2023 г., 15:21     Переглядів Переглядів: 2243
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.184878