АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Львівські чиновники погоріли на хабарі за дозволи на будівництво, - ЗМІ

Читать на русском
Львівські чиновники погоріли на хабарі за дозволи на будівництво, - ЗМІ
Львівські чиновники погоріли на хабарі за дозволи на будівництво, - ЗМІ

Служба безпеки України затримала співробітника Львівської міської ради та архітектора, яких підозрюють у незаконному механізмі надання дозвільних документів, зокрема йдеться про дозволи на будівництво.

Про це повідомило Громадське, передає ukranews.com.

"Служба безпеки задокументувала та ліквідувала корупційну схему, яка під час війни діяла у Львівській міськраді. На отриманні чергового траншу хабара затримано виконувача обов’язків керівника одного з управлінь ЛМР та місцевого архітектора. Корумпований чиновник разом із соратницею налагодив системний протиправний механізм надання документів дозвільного характеру на проведення робіт. Їх вдалося задокументувати та затримати "на гарячому" під час отримання чергового хабара", – йдеться у повідомленні Управління СБУ України у Львівській області.

За даними Управління, за $1,500 США чиновник Львівської міськради гарантував безперешкодний розгляд та погодження дозвільних документів на проведення реконструкції нерухомості у межах історичного ареалу Львова. Було проведено обшук як у службових приміщеннях управління ЛМР, так і за місцем проживання посередниці, під час яких співробітниками СБУ було виявлено та вилучено в повному обсязі передані кошти, а також вилучено відповідну дозвільну документацію.

Львівському чиновнику, який брав хабарі за дозволи на ведення будівельних робіт, та його спільниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27 (пособництво);
  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем).

Наразі триває слідство для з’ясування всіх обставин та встановлення й інших учасників цієї протиправної схеми у Львові. Обом учасникам корупційної схеми загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Також зараз йдеться про усунення чиновника з посади та обрання затриманим запобіжного заходу, а розслідування триває.


Теги: СБУКоррупцияКорупціяВзяткихабаріСтроительствоБудівництвоЧиновникиЛьвовЛьвів

Дата і час 17 серпня 2023 г., 18:40     Переглядів Переглядів: 1932
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.152656