АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Рейдерство землі під прикриттям "армії": у Броварах псевдовійськові намагаються захопити сільське господарство "Войтівське"

Читать на русском
Рейдерство землі під прикриттям "армії": у Броварах псевдовійськові намагаються захопити сільське господарство "Войтівське"
Рейдерство землі під прикриттям "армії": у Броварах псевдовійськові намагаються захопити сільське господарство "Войтівське"

У Броварах Київської області псевдовійськові намагаються захопити сільське господарство "Войтівське". За цим слідує досить знаменитий рейдер у Київській області, фігурант безлічі кримінальних справ, директор сумнівних ТОВ "Альянс добровольців" та "Платон.003" Олег Зубачов.

Громада місцевої ОТГ має намір звертатися за допомогою та підтримкою до президента України Володимира Зеленського. Про це повідомив адвокат СТОВ "Войтівське".

Перші спроби віджати поля та врожай фермерів сільського господарства Войтівське з боку Зубачова були ще 2021 року. Тоді він організував рейдерський збір урожаю соняшнику у господарстві Войтівського та вкрав соняшнику на 12 млн гр. Однак ця справа так і не була розслідувана через те, що почалася широкомасштабна війна.

Але у жовтні 2022 року Зубачов у змові з реєстратором, за підробленими документами, де були підроблені підписи та використані підроблені печатки, перереєстрував на себе 900 га землі СТОВ "Войтівське".

У березні 2023 року, коли аграрії намагалися обробити свої землі, Зубачов із купою титушок, одягнених у військову форму, здійснив напад на комбайнерів та трактористів. Їх побили, завдавши фізичних каліцтв, а також погрожували зброєю.

За словами адвоката, поліція Броварів та прокуратура Київської області відсторонилися від цієї ситуації. Слідчі броварської поліції закрили кримінальну справу проти Зубачова, що, як зазначає адвокат, стало результатом корупційних домовленостей. Хоча Зубачов особисто був на полі, бив робітників та погрожував їм застосуванням зброї.

"Причина безкарності Зубачова – банальна. Всі свої дії він прикриває "армією", в якій насправді ні він сам, ані титушки його не служать. Родич Зубачова раніше був заступником командира в батальйоні "Айдар". Завдяки таким родинним зв’язкам у Зубачова підроблені документи про нібито службу у СЗГ "Айдар", – стверджує представник СТОВ "Войтівське".

Сільськогосподарське підприємство намагається боротися з рейдерами через звернення до правоохоронних органів та Міністерства юстиції. Однак результату поки що немає.

Адвокати СТОВ "Войтівське" також зверталися до Офісу Генерального прокурора для перевірки, чому фастівська прокуратура не бачить підстав для притягнення до кримінальної відповідальності реєстратора, яка за відсутності заявників перереєструвала землі на підставі підроблених документів. Офіс Генерального прокурора направив звернення до Київської обласної прокуратури і відповіді наразі немає.


Теги: Офіс генпрокурораГенпрокуратураГенпрокурорОфис ГенпрокурорапогрозиугрозыИзбиениепобиттяУголовное делоКорупціяБатальон АйдарАйдарСТОВ ВойтівськеООО ВойтовскоеЗеленскийЗубачов ОлегБровариТОВ Альянс добровольцівПлатон.003Київська областьКиевская областьРейдерство

Дата і час 18 серпня 2023 г., 20:40     Переглядів Переглядів: 7290
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.097368