АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Україна налаштована на конструктив у взаємовідносинах із Польщею, – Дмитро Кулеба

Читать на русском
Україна налаштована на конструктив у взаємовідносинах із Польщею, – Дмитро Кулеба
Україна налаштована на конструктив у взаємовідносинах із Польщею, – Дмитро Кулеба

Україна висловлює готовність до розвитку позитивних відносин із Польщею, переговорів та консультацій у контексті експорту українського зерна. Наша країна ніколи не відхилялася від стратегії конструктивного вирішення питань, пов’язаних із експортом зерна.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Україна співпрацювала з Польщею, Єврокомісією та іншими сусідніми країнами, щоб запобігти додатковим напруженням і конфліктам.

"Ми не налаштовані на конфлікт. Ми налаштовані на конструктив, готові до переговорів, до консультацій. Ми дуже відкриті до розмови з польською стороною, дуже поважаємо її, безмежно цінуємо та вдячні за підтримку польського народу у протидії російській агресії", – наголосив Кулеба.

Він наголосив, що Україна завжди дотримувалась позиції конструктивного вирішення питань, пов’язаних з експортом зерна, та активно співпрацювала з Польщею, Єврокомісією та іншими сусідніми країнами, щоб уникнути подальших погіршень ситуації.

"Ми дуже багато зробили з Європейською Комісією, щоб не допустити повторного запровадження національних заборон. Ми проти того, щоб це питання ставало заручником якихось політичних процесів. Нам із поляками треба перемагати спільного ворога – ми неодноразово в історії демонстрували, що коли ми разом , коли між нами солідарність, взаємопідтримка, взаємодопомога, ми набагато сильніші, коли між нами якісь неврегульовані питання, то обов’язково третя сторона матиме вигоду", – наголосив міністр.


Теги: єкспорт зернаэкспорт зернаекспорт зернаЗерноМЗС УкраїниМИД УкраиныУкраїнаУкраинаПольщаПольшаКулеба Дмитрий

Дата і час 26 вересня 2023 г., 07:44     Переглядів Переглядів: 1653
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066121