АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Зять Ердогана зробив Туреччину світовим лідером у галузі військових дронів, – Bloomberg

Читать на русском
Зять Ердогана зробив Туреччину світовим лідером у галузі військових дронів, – Bloomberg
Зять Ердогана зробив Туреччину світовим лідером у галузі військових дронів, – Bloomberg

Турецький інженер та підприємець, технічний директор та співвласник компанії "Baykar" Сельчук Байрактар фактично зробив Туреччину світовим лідером у галузі військових дронів. Нещодавно компанія заявила, що готує до польоту ударний БПЛА Bayraktar TB3, який може злітати та приземлятися на кораблях із короткою злітною смугою.

Випускник Массачусетського технологічного інституту Сельчук Байрактар за сумісництвом є зятем президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Про це пише видання Bloomberg.

"В останні роки Baykar став ключовою частиною зусиль Ердогана зі створення самодостатньої оборонної промисловості, яка виробляє продукцію від озброєних дронів до винищувачів і військових кораблів. Всі вони покликані підтримати його дедалі більш агресивну зовнішню політику в регіоні, який погряз у конфлікті. Але після вторгнення Росії в Україну закордонні продажі БПЛА також неухильно зростали, що дало Туреччині більший політичний вплив далеко за межами Близького Сходу", – йдеться у статті.

У коментарі виданню Байрактар сказав, що незабаром компанія почне масове виробництво як мінімум одного з двох передових дронів, які злітатимуть з нещодавно побудованого турецького міні-авіаносця TCG Anadolu.

Водночас Baykar прагне розширити свою частку на ринках від Африки до Європи та Азії за рахунок існуючих безпілотних бойових машин TB2 та Akinci, а також нещодавно розроблених TB3 та Kizielma.

Він заявив, що нові дрони "зроблять революцію у військовому впливі Туреччини від Чорного моря та Кавказу до східного Середземномор’я та берегів Північної Африки". Вони "дозволять Туреччині вести спостереження та визначати атаки на континенти завдяки збільшенню часу їхнього польоту та радіусу дії".

Як йдеться в матеріалі, використання Туреччиною БПЛА підкреслює мінливе обличчя війни в одному з найнестабільніших регіонів світу. Наприклад, безпілотники переламали перебіг багаторічної боротьби Анкари проти Робочої партії Курдистану на південному сході країни, північному Іраку та Сирії. Відносно дешеві у виготовленні та використанні дрони останніми роками допомогли обернути конфлікти у таких віддалених місцях, як Азербайджан та Лівія, на користь турецьких союзників.

За останні два десятиліття компанія отримала 82% свого прибутку від експорту, сказав Байрактар, додавши, що за останній рік виробничі потужності збільшились на 50%.


Теги: BaykarБПЛАТуреччинаТурцияЭрдоган Реджеп ТайипБайрактар

Дата і час 28 вересня 2023 г., 07:09     Переглядів Переглядів: 1972
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.089215