АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Морпіхів розгромили: біля Роботиного спостерігається погіршення бойових можливостей ЗС РФ, – ISW

Читать на русском
Морпіхів розгромили: біля Роботиного спостерігається погіршення бойових можливостей ЗС РФ, – ISW
Морпіхів розгромили: біля Роботиного спостерігається погіршення бойових можливостей ЗС РФ, – ISW

Міністерство оборони Російської Федерації навмисно принижує чи посилює досягнення певних командирів. Це роблять для того, щоб досягти політичних цілей Сергія міністра оборони Сергія Шойгу чи російського військового командування, вважають аналітики.

На Оріхівському напрямі спостерігаються погіршені бойові можливості деяких підрозділів. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 3 вересня.

Аналітики зазначили, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час селекторної наради з військовим керівництвом Росії наголосив на групі формувань ЗС РФ, які воюють на західному напрямку Запорізької області.

"Вибір Шойгу підрозділів може свідчити про те, що він прагне виділити російських командувачів, які продовжують виконувати накази російського військового керівництва щодо безупинних контратак", – йшлося у повідомленні.

Зазначили, що 3 жовтня Шойгу розповів про нібито успішні оборонні операції російського 70-го гвардійського мотострілецького полку, 56-ї повітряно-десантної бригади, 56-ї повітряної армії, 56-го десантно-штурмового полку, 810-ї бригади морської піхоти та 291-ї гвардійської артилерійської бригади біля Роботиного та Вербового Запорізької області. Однак він не виділив інші формування, яким зазвичай приписували утримання лінії Роботине-Вербове. Зокрема, йдеться про 108 полк ПДВ і 247 полк ПДВ.

На думку аналітиків, у Міноборони РФ навмисно принижують чи посилюють досягнення певних командирів для того, щоб досягти політичних цілей Шойгу чи російського військового командування.

У підрозділів 70-го гвардійського мотострілецького полку та інших формувань 58-ї ОМСБр, включаючи 291-ю гвардійську артилерійську бригаду, спостерігається погіршений стан, проте вони, за даними аналітиків від 26 вересня, продовжували контратаку в районі Новопрокопівки, що в 13 кілометрах південніше Оріхова Запорізької області.

Крім цього, погіршилися бойові можливості підрозділів 7-ї дивізії ПДВ РФ, про це свідчить участь 70-го гвардійського мотострілецького полку в контратаках на цьому напрямі. Аналітики вважають, що ці підрозділи ПДВ не можуть проводити всі контратаки вздовж українського прориву на Оріхівському напрямі. Зазначили, що військова поліція 70-го гвардійського мотострілецького полку нещодавно брала участь у міжнаціональній суперечці з особовим складом 71-го мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії. За інформацією української розвідки на заході Запорізької області, під час контрнаступу ЗСУ було повністю розгромлено 810-у Окрему бригаду морської піхоти РФ.


Теги: оккупантыокупантиВС РФШойгу Сергейбоевые действияфронтНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРоботинеМорпехи

Дата і час 04 жовтня 2023 г., 10:54     Переглядів Переглядів: 1845
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.115836