АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

РФ перекинула на фронт в Україні раритетні БТР-90: експерти пояснили, чому це дивно

Читать на русском
РФ перекинула на фронт в Україні раритетні БТР-90: експерти пояснили, чому це дивно
РФ перекинула на фронт в Україні раритетні БТР-90: експерти пояснили, чому це дивно

Російська окупаційна армія почала застосовувати у війні проти України раритетні БТР-90. Ворог перекинув на фронт рідкісні зразки техніки для формування нових штурмових груп.

Варто зазначити, що армія РФ формально прийняла на озброєння БТР-90 ще в 2008 році, але серійне виробництво так і не було розпочато. Про це повідомляє видання Defense Express.

Путінські війська використовували щонайменше кілька одиниць БТР-90 для штурму позицій українських військових на сході нашої країни. Експерти зазначають, що кілька одиниць БТР-90 передсерійного виробництва могли знайти на одній із баз зберігання окупаційної армії.

Серійним виробництвом БТР-90 мало займатися підприємство "Арзамаський машинобудівний завод". Старт серійного виробництва цього бронетранспортера планувався на 2011 рік.

Варто уваги, що від аналогічних ББМ ці бронетранспортери відрізняються досить високою масою – 22 тонни та значно покращеним рівнем протимінного захисту. В якості озброєння на БТР-90 встановлено 30-мм автоматичну гармату 2А42, кулемет 7,62 мм, АГС-17, а також протитанковий комплекс "Конкурс-М".

До цього російські окупаційні війська вже демонстрували інший кейс з використанням техніки, формально прийнятої на озброєння армії РФ, але так і не введеної в серійне виробництво. Йдеться про самохідну артилерійську установку "Вєна". Майже всі екземпляри, які були в Росії, продали Азербайджану.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФБТР-90 Росток

Дата і час 14 жовтня 2023 г., 15:17     Переглядів Переглядів: 2386
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.506918