АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

З Харкова до Дрогобича: волонтер подолав 1091 км на велосипеді заради допомоги ЗСУ

Читать на русском
З Харкова до Дрогобича: волонтер подолав 1091 км на велосипеді заради допомоги ЗСУ
З Харкова до Дрогобича: волонтер подолав 1091 км на велосипеді заради допомоги ЗСУ

Спочатку Олександр планував зібрати 1 091 000 гривень, але за підсумком сума вийшла вдвічі менша. Однак ці гроші вже розподілені.

Харківський актор, гуморист, ведучий "Радіо Накіпіло" та волонтер Олександр Сердюк подолав на звичайному міському велосипеді 1091 кілометр, доїхавши з рідного міста до Дрогобича Львівської області, щоб зібрати гроші для українських захисників, передає "Суспільне".

Свою подорож на 10-річному велосипеді Bergamont, який харків’янин ласкаво називає "ластівкою", він розпочав 1 жовтня. Про подорож чоловік розповідав у соцмережі, показуючи всі етапи шляху. Спочатку метою було зібрати 1091000 гривень.

 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олександр Колмен Сердюк (@koulmen_s.ss)

За його словами, їхати було "весело та боляче".

"Найголовніша порада: якщо кажуть їхати 30-50 кілометрів на день, то треба їхати 30-50 кілометрів на день, а не 115 кілометрів на перший день. Потім коліна 4 дні відходять, а ти й далі їдеш по 100 км. Мені був" цікавий маршрут, я поставив пішохідний, він ближчий, але скрізь села та ліси. Вночі в ліс заїжджаєш, я дуже боюся лісів, якщо чесно, заїжджаєш у ліс уночі і думаєш: ну все, у тебе немає шансів" - розповів Олександр журналістам.

Сердюк зізнається, що траплялися у дорозі і труднощі, а місце для ночівлі доводилося шукати у дорозі. Найбільше він не любив лісів та дерев’яних мостів.

"Виїжджав з Охтирки і я не взяв воду... І хоп — ти вже в поле їдеш і ні води, ні їжі. Якимось дивом через 25 кілометрів у полі на бездоріжжі побачив намет, де продається шашличок. Попросив і води, і шашлику, і все, що у вас є", - згадує він.

За 16 днів волонтер проїхав 11 областей та зібрав 330 тисяч гривень. Ще 50 тисяч приніс розіграш книги із автографом Сергія Жадана.

"Для мене ця поїздка була важливою ще тим, що зв’язала два рідні міста... Їхав з дому додому. Харків — рідне місто, Дрогобич — став рідним. Так воно і відчувалося. Адже саме з Дрогобича та Харкова йшла найбільша підтримка... Хочеться, щоб ця ниточка між сходом і заходом перетворювалася на канат, що тримає державу і не ділить її, досі, як у тумані, після поїздки, коли не встаєш зранку, не крутиш педалі, не шукаєш, де заночувати, і не прокладаєш маршрут і не материш вітер чи дощ. Відпочинку не буде. Вже завтра вирушаю на благодійні концерти. Та він і не потрібен. Ця поїздка була найкращою терапією, де я розмовляв з собою, слухав себе та мандрував найкращою країною у світі", - написав Сердюк після  після закінчення маршруту.

 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олександр Колмен Сердюк (@koulmen_s.ss)

Зібрані гроші чоловік уже розпланував для різних бригад. Гроші підуть на закупівлю тепловізорів, теплих речей та взуття, ремонт автомобілів, збір на пікап та багато іншого, чого потребують українські захисники.

На цьому Олександр вирішив не зупинятися і на сторінці у соцмережі оголосив аукціон, де має намір розіграти велосипед. Він хоче зібрати 160 тисяч гривень на моторний човен для захисників на Херсонщині.

"Всі скидають на "банку" по 300 гривень і за три тижні переможець отримає "ластівку" — мій велосипед", — каже Олександр. Переможця він має намір оголосити 10 листопада.

 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олександр Колмен Сердюк (@koulmen_s.ss)


Теги: Сердюк АлександрВолонтерЗСУВСУ

Дата і час 22 жовтня 2023 г., 13:01     Переглядів Переглядів: 2015
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.131415