АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Український ексдепутат має у Москві нерухомість на 400 мільйонів рублів

Читать на русском
Український ексдепутат має у Москві нерухомість на 400 мільйонів рублів
Український ексдепутат має у Москві нерухомість на 400 мільйонів рублів

«Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») дізналися , що український ексдепутат Олександр Єфремов, якого на батьківщині звинувачують у державній зраді, після початку повномасштабної війни виїхав до Росії, де має нерухомість вартістю близько 400 мільйонів рублів.

В Україні Олександра Єфремова, колишнього лідера фракції «Партії регіонів» у Верховній раді (він прийшов на цю посаду після того, як Віктор Янукович став президентом у 2010 році), звинувачують у держзраді та низці інших злочинів у зв’язку з російським вторгненням у 2014 році.

Хоча ексдепутат та його адвокати відкидають звинувачення, розгляд триває: у Генпрокуратурі «Схемам» повідомили, що Єфремов перебуває у статусі обвинуваченого, але станом на зараз не має запобіжного заходу і в розшук не оголошувався.

У рамках цієї справи Єфремов три роки провів у слідчому ізоляторі Старобільська на Луганщині. У 2019 році його відпустили під домашній арешт, а потім під особисте зобов’язання терміном на два місяці (до листопада 2019 року).

«Схеми» встановили, що Єфремов, який вийшов на волю, регулярно їздив за кордон, зокрема — до Росії. Він чотири рази проходив КПП Бачевськ у Сумській області: у серпні та листопаді 2020 року, у жовтні 2021 року та 4 лютого 2022 року (він повернувся до України 19 лютого).

18 березня 2022 року Олександр Єфремов поїздом виїхав з України через Словаччину і досі не повернувся – «Схеми» дізналися, що він перебуває у Москві.

Журналісти пов’язали з Єфремовим дві адреси в російській столиці - загальна вартість цих об’єктів нерухомості складає близько 400 мільйонів рублів. Інформація про активи стала доступною завдяки витоку з бази даних приватної медичної лабораторії «Гемотест».

У витоку 2021 року місцем проживання Єфремова є двоповерхові апартаменти площею 466,5 квадратного метра в елітному комплексі «Тріумф-Палас» - другому за висотою хмарочосі в Росії після «Москва-Сіті».

Згідно з витягом з російського реєстру нерухомості, з 2016 року квартира оформлена на сина екс-депутат, Ігоря. Вартість таких апартаментів на сайтах з продажу нерухомості складає близько 280 мільйонів рублів.

У витоку з «Гемотесту» за 2022 рік місцем проживання Єфремова є ще одна квартира в «Тріумф-Паласі» — площею 191,8 квадратних метра на 11 поверсі.

За даними з «Росреєстру», вона також записана на сина ексдепутата, а її вартість, судячи з спеціалізованих порталів, становить близько 115 мільйонів рублів.

Через офіційний сайт Федеральної податкової служби (ФНС Росії) «Схеми» з’ясували, що Єфремов має російський ідентифікаційний номер платника податків (ІПН) і страховий номер (СНІЛЗ).

Журналісти зателефонували Єфремову на російський номер, але він відмовився відповідати на запитання, сказавши, що «в його плани не входять якісь інтерв’ю».

occrp.org


Теги: НедвижимостьНерухомістьПартія регіонівПартия регионовУкраїнаУкраинаЕфремов АлександрДепутатыДепутатиДержзрадаГосизменаРоссияМосква

Дата і час 25 жовтня 2023 г., 00:07     Переглядів Переглядів: 2302
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.009138