АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Головний фігурант справи «ПриватБанку» Володимир Яценко втік за кордон

Читать на русском
Головний фігурант справи «ПриватБанку» Володимир Яценко втік за кордон
Головний фігурант справи «ПриватБанку» Володимир Яценко втік за кордон

Яценка було затримано 22 лютого 2021 року в аеропорту "Бориспіль" при спробі втечі з Дніпра до Відня.

Фігурантам гучних справ в Україні іноді вдається не лише уникнути в’язниці, а й взагалі залишити країну . Так, підозрюваний у привласненні майна колишній перший заступник голови правління "Приватбанку" та співзасновник monobank Володимир Яценко також виїхав за кордон.

Як зазначається у розслідуванні Української правди, ще 25 лютого 2021 року Яценко вийшов під заставу 52 млн грн. За даними журналістів, зараз він має статус підозрюваного.

У березні 2022 р. минув термін встановлених судом обов’язків для Яценка, а нових зобов’язань на нього не накладали. Таким чином він зміг виїхати з України як особа з інвалідністю другої групи. Загалом Яценко сім разів залишав країну, востаннє – у серпні минулого року. З того часу він уже 14 місяців перебуває за кордоном.

Після початку повномасштабного вторгнення Яценко став виробником безпілотників. У квітні він навіть запропонував винагороду 20 млн. гривень тому, чий БпЛА приземлиться на Червону площу у Москві.

Слід зазначити, що 24 жовтня Яценко опублікував у себе на сторінці Facebook пост про продовження роботи над дроном Довбуш.

Водночас, у соцмережах українці гнівно відреагували на інформацію про виїзд Яценка за кордон.

 eiqdiqxriqzuant

Дехто навіть запропонував створити в Україні аналог "Моссаду", лише для корупціонерів.

Як відомо, Володимир Яценко був фігураном справи про розкрадання майже 137 млн. грн. "ПриватБанку". Його було затримано 22 лютого 2021 року в аеропорту "Бориспіль" при спробі втечі з Дніпра до Відня чартерним рейсом. 25 лютого ВАКС відправив під варту Яценка до 22 квітня 2021 року. Суддя також призначив альтернативою арешту заставу 52 млн 210 тис. грн. Прокурори просили призначити Яценку заставу у 136,8 млн грн, оскільки він фігурує у справі про розкрадання майже 137 млн грн. Цього ж дня Яценко вніс заставу та вийшов з-під варти.


Теги: ВАКСКорупцияКорупціярозкраданняХищенияMonobankПриватбанкНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаНезаконное пересечение государственной границынелегальний перетин кордонуЯценко ВладимирУголовное дело

Дата і час 26 жовтня 2023 г., 15:56     Переглядів Переглядів: 2159
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.156765