АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

З атакованого аеродрому в Бердянську за два тижні "зникли" десятки гелікоптерів ЗС РФ

Читать на русском
З атакованого аеродрому в Бердянську за два тижні "зникли" десятки гелікоптерів ЗС РФ
З атакованого аеродрому в Бердянську за два тижні "зникли" десятки гелікоптерів ЗС РФ

Ще наприкінці вересня у Бердянську фіксували понад 20 російських гелікоптерів. Після ударів сил оборони, своїм ходом чи не без допомоги, техніка залишила авіабазу.

Вночі на 17 жовтня Сили оборони вдарили по російських вертольотах , які були розміщені в районі тимчасово окупованих Луганська та Бердянська. 30 жовтня військовий аналітик Брейді Африк опублікував нові супутникові знімки одного з уражених аеродромів.

"Російські вертольоти залишили аеропорт Бердянська на півдні України після того, як українські сили завдали удару по цьому об’єкту з ATACMS на початку цього місяця", - написав експерт.

У виданні Defense Express порівняли їх із раніше опублікованими знімками того ж аеродрому. Супутниковими знімками Бердянська від 29 вересня ділилися у медіа Clash Report.

Журналістки ідентифікували на попередніх знімках понад 20 російських гелікоптерів типу Ка-52 та Мі-8. У ЗМІ наголосили, що йдеться про майже авіаполок.

аеродром, Бердянськ, аеродром Бердянськ, авіабаза Бердянськ, вертольоти Бердянськ, ЗС РФ Бердянськ, ЗС РФ Бердянськ qhiqqkiqqidrkant

"З цього випливає, що згаданий вище термін, тобто трохи менше 2 тижнів, знадобився російським загарбникам для евакуації цілого авіаполку гелікоптерів та супровідних служб забезпечення", - йдеться у матеріалі.

У медіа зазначили, що точно не відомо, скільки ворожих гелікоптерів залишили базу самостійно, а скільки їх транспортували землею.

"Але з іншого боку, так ми побачили перше підтвердження прогнозів, що на тлі загрози від нових ОТРК у розпорядженні ЗСУ армія РФ почне відтягувати та розосереджувати свою авіацію якнайдалі від лінії фронту", - додали журналісти.


Теги: ракеты ATACMSракети ATACMSНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнавертолетыВС РФБердянск

Дата і час 30 жовтня 2023 г., 17:18     Переглядів Переглядів: 1956
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.31238