АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

ВАКС дозволив одеському бізнесмену Боруховичу зняти браслет

Читать на русском
ВАКС дозволив одеському бізнесмену Боруховичу зняти браслет
ВАКС дозволив одеському бізнесмену Боруховичу зняти браслет

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 27 грудня строк дії решти обов’язків, покладених на бізнесмена Алекса Боруховича (Грановський). Його підозрюють в організації заволодіння комунальним аеропортом «Одеса» та доходами від його діяльності на суму 2,5 млрд гривень.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Боруховичу запобіжний захід у вигляді 120,78 млн гривень застави з покладанням наступних обов’язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити їхню дію, утім суддя скасував обов’язок носити браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також колишньому міському голові Одесі Олексію Костусєву та його ексзаступнику. За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об’єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

Унасладок подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об’єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста, усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

У підсумку реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд гривень.

368.media


Теги: Хищениярозкрадання і привласнення майнарозкраданняКоррупцияКорупціяКауфман БорисКостусев АлексейСАПНАБУМеждународный аэропорт ОдессаМіжнародний аеропорт ОдесаГрановский АлександрБорухович АлександрВАКС

Дата і час 01 листопада 2023 г., 23:57     Переглядів Переглядів: 2248
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.176083