АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Хорватія, Італія та Словенія посилюють співпрацю щодо нелегальної міграції

Читать на русском
Хорватія, Італія та Словенія посилюють співпрацю щодо нелегальної міграції
Хорватія, Італія та Словенія посилюють співпрацю щодо нелегальної міграції

Італія, Словенія і Хорватія домовилися про посилення співпраці у боротьбі з нелегальною міграцією після зустрічі трьох міністрів внутрішніх справ у Трієсті в четвер після відновлення прикордонних перевірок у жовтні.

Про це повідомляє Euractiv.

Три міністри – Маттео П’янтедозі, Боштьян Поклюкар і Давор Божинович – домовилися про спільне патрулювання кордонів, створення спільних центрів прийому іноземців і проведення регулярних тристоронніх міністерських зустрічей для обміну ключовою інформацією.

Словенія відновила поліцейські перевірки на кордонах з Хорватією та Угорщиною 21 жовтня, незважаючи на те, що всі три країни є членами Шенгенської зони ЄС.

Італія зробила те ж саме на кордоні зі Словенією. Італійський міністр П’янтедозі заявив, що прикордонний нагляд було відновлено на основі оцінки терористичної загрози.

"Це призвело до деяких заходів, які не були добре сприйняті ні в Хорватії, ні в Словенії, ні в Італії, але вони були необхідними на основі наших експертних аналізів, особливо після війни в Ізраїлі", – зазначив він.

Міністр внутрішніх справ Хорватії Божинович заявив, що питання безпеки "є ключовим інтересом для наших громадян. Наш обов’язок полягає в тому, щоб посилити її через спільну співпрацю, яка не має альтернативи. Жодна країна не може впоратися з цим самотужки".

Він зазначив, що численні мігранти зловживають інститутом притулку в Хорватії лише для того, щоб нелегально рухатися далі до Західної Європи.

Хорватія лежить на так званому Балканському маршруті, яким користуються багато мігрантів з Близького Сходу і Північної Африки, які прибувають до Греції з Туреччини, а потім подорожують через Балкани до ЄС.

Загреб повідомив про "безпрецедентну" кількість мігрантів, які перетнули кордон цього літа з сусідньої Боснії і Герцеговини, з якою Хорватія має довгий і важкопрохідний сухопутний кордон, який важко контролювати.

"Проблема полягає в маршруті, а не в Хорватії", – сказав П’янтедозі.


Теги: Давор БожиновичБоштьян ПоклюкарМаттео Пьянтедозинелегальные мигрантынелегальні мігрантиСловенияСловеніяИталияІталіяХорватіяХорватия

Дата і час 03 листопада 2023 г., 10:11     Переглядів Переглядів: 2285
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066062