АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Reuters: Російська атомна субмарина провела успішні випробування ракети

Читать на русском
Reuters: Російська атомна субмарина провела успішні випробування ракети
Reuters: Російська атомна субмарина провела успішні випробування ракети

За даними Міноборони РФ, після цих випробувань атомний підводний човен "Імператор Олександр III" буде прийнятий до складу ВМФ РФ.

Новий російський атомний підводний човен стратегічного призначення "Імператор Олександр III" успішно провів випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Булава". Про це 5 листопада повідомило агентство Reuters із посиланням на Міністерство оборони Росії.

Ракета, яка, за даними Федерації американських учених, розрахована нести до шести ядерних боєголовок, була запущена з підводної позиції у Білому морі біля північного узбережжя Росії. Вона вразила ціль на відстані тисячі кілометрів — на півострові Камчатка на Далекому Сході, повідомили в Міноборони.

"Запуск балістичної ракети є завершальним елементом державних випробувань, після якого буде ухвалено рішення про прийняття крейсера до складу ВМФ", - йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Що відомо про атомні підводні човни РФ

За даними російських джерел, атомна субмарина "Імператор Олександр III" є сьомою з російських атомних підводних човнів проекту 955 "Борей" ("Арктичний вітер") та четверта з модернізованого варіанта "Борей-А".

Підводний човен класу "Борей" озброєний 16 ракетами "Булава" - 12-метрова (40-футова) ракета має дальність дії близько 8000 кілометрів (5000 миль).

За класифікацією НАТО ці субмарини відомі як підводні човни класу "Довгорукий". Перша така субмарина під назвою "Юрій Долгорукий" стала першим атомним підводним човном нового покоління, спущеним на воду РФ з часів холодної війни.

Згідно з поточними планами, розкритими російськими ЗМІ, Росія має намір побудувати від 10 до 12 підводних човнів класу "Борей", які будуть розділені між Північним і Тихоокеанським флотами.

Будуються ще три субмарини класу "Борей" - "Князь Пожарський", "Дмитро Донський" та "Князь Потьомкін". За даними російських ЗМІ, плануються також ще два катери.


Теги: Ракета Булавапідводні човниПодводная лодкаРоссияРосіяСубмариныядерные испытанияРакетные испытания

Дата і час 06 листопада 2023 г., 00:08     Переглядів Переглядів: 2322
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.084199